© Shutterstock.com/IVASHstudio

10 relaxtips voor de pre-weddingavond

De kans is groot dat de zenuwen een beetje toe beginnen te slaan op de avond voor jullie grote dag. Wat doe je dan in die laatste uurtjes voor het slapen gaan om lekker te ontspannen? We geven je hier een paar tips!

1. Spa @home
Je tovert in een handomdraai je badkamer om tot een luxe spa. Haal wat geurskaarsen, een fijne badolie, scrubje, maskertje… en je bent ready to relax! Pak gerust je tablet erbij (op een veilig plekje natuurlijk) en zet een heerlijke film, serie of fijne playlist op.

2. Bubbels met de girls
Een gezellige avond met vriendinnen en bubbels: altijd een goed idee! Ga naar jullie favoriete restaurantje of nodig je besties uit voor een lekker diner thuis. Privé-kok, zelf koken: doe vooral wat je zelf het meest relaxt vind. En vergeet vooral de cava, prosecco of champagne niet.

3. Movie night
Verloofde weg = de perfecte gelegenheid voor een zwijmelfilmavond! Altijd al een Nicholas Sparks-marathon willen doen? The Holiday, Love Actually en Titanic op één avond? Of een guilty pleasure Kerstfilm? Bak popcorn erbij, chocola, een lekker drankje en lekker op de bank met een dekentje. Of je onesie.

4. Let’s dance
Of je er nu de deur (eventjes) voor uitgaat, of je thuis een lekkere swing-playlist opzet: dansen is de ultieme manier om lekker uit je dak te gaan en je hoofd leeg te krijgen. Maak het alleen niet té laat en bewaar de meest acrobatische dance moves voor na de bruiloft…

5. Bruidskoekjes
Hoppa! Lekker met je handen in het deeg en bakken maar! Maak een koekjesrecept of maak nu een keer die red velvet-taart die je al lang hebt willen maken. Het gaat hierbij niet eens echt om het eindresultaat, maar om de fun en ontspanning van het bakken.

6. Zeg het met…
Zo’n avondje zonder je verloofde is ook een mooi moment om een liefdesbrief te schrijven. Wellicht heb je al wat woorden op papier gezet voor de ceremonie, maar dat maakt niet uit: je kunt je geliefde nooit genoeg vertellen hoeveel je van hem of haar houdt. Geen inspiratie? Begin dan te schrijven over de keer dat jullie elkaar ontmoeten. Of beschrijf jullie eerste weekendje weg.

7. Alles is familie
Het kan heel gezellig zijn om je ouders uit te nodigen voor een etentje. Dat is voor hen ook een leuke gelegenheid om even wat quality time te hebben voordat je de volgende dag continu onder de gasten bent. En het is voor jou misschien een mooi moment om ze extra te bedanken voor hun hulp met de bruiloft of gewoon omdat ze zulke fijne ouders zijn. Of omdat ze die droomjurk voor je hebben betaald.

8. Spelletjes
Van old school rummikubben en ganzenborden tot het nieuwste Playstation-spel: een spelletjesavond is altijd erg ontspannen. Tenzij je heel fanatiek bent en niet tegen je verlies kunt…

9. A trip down love memory lane
Alvast in de liefdesstemming komen van jullie grote dag? Pak dan jullie fotoalbums uit de kast en blader door alle mooie momenten die jullie tot nu toe al hebben gedeeld. Kan ook als inspiratie dienen voor die speech die je lastminute nog moet schrijven…

10. Netflix & chill
Brengen jullie de avond wel samen door? Dan hebben we drie woorden voor jullie: Netflix and chill. Komt er tijdens de huwelijksnacht waarschijnlijk toch niet van. 
Categorie:  planning & organisatie Tags: trouwen, bruid, bruidsmeisjes, vrijgezellenfeest, pre-wedding, relaxed, zenuwen, nerveus, bruiloft
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL SB Ladybird