© Shutterstock

10 dingen die elke bruid moet hebben!

De trouwdatum is bekend en het plannen van de bruiloft kan beginnen. Wat heb je als bruid dan absoluut nodig? Hier vind je een handig lijstje.

 1. Pinterest-bord
  Maak een Pinterest-bord aan met al je favorites. Wil je liever iets tastbaarders? Maak dan een moodboard of bewaar al je plaatjes, kleurenstalen en knipsels in een mooie map. Handig voor jullie zelf én jullie bruiloftsleveranciers!

 2. Je besties
  Juist tijdens deze bijzondere tijd heb je je beste vriendinnen meer dan ooit nodig. Ze genieten met je mee en zijn natuurlijk onmisbare gasten op jullie grote dag. Vraag je vriendinnen om te helpen en plan bijvoorbeeld een gezellige DIY-bruiloftsdeco-dag.

 3. Trouwjurk  
  “Ach, die jurk heb je toch maar één keer aan en dan hang je hem op zolder.” Negeer dit soort opmerkingen, want voor jou is je trouwjurk gewoon superbelangrijk. En dan wil je geen concessies doen. Ga voor die droomjurk!

 4. Trouwparfum
  Ja, dat lees je goed, een trouwparfum. Ons geheugen onthoudt geuren als de beste, dus als je een speciale geur aanschaft voor je trouwdag, zal deze geur je voor altijd herinneren aan de mooiste dag van jullie leven!

 5. Relaxte houding
  De pompoms worden misschien in de verkeerde kleur geleverd, tante Erna is het niet eens met de tafelindeling, de ambtenaar van de burgerlijke stand is te laat en de paarden voor de koets staken… ach wat maakt het uit? Het wordt toch wel de gaafste dag van jullie leven!

 6. Schitterende schoenen
  Voor een oogverblindende look heb je natuurlijk ook een paar oogverblindende schoenen nodig. En het liefst een pump: die geeft je namelijk een automatisch een betere houding en laat je jurk mooier uitkomen. Welke hakhoogte je ook kiest: vergeet ze niet in te lopen!

 7. Cadeau voor je moeder
  Jullie jawoord zal vooral voor je moeder een emotioneel moment worden. En ze zal je vast bijstaan tijdens de bruiloftsvoorbereidingen. Het is dan leuk om je moeder een bijzonder kleinigheidje te geven, zoals een geborduurde zakdoek of een gegraveerde armband.

 8. Bruidsmeisje
  Officieel heb je haar niet nodig, maar lang leve het bruidsmeisje! Het is namelijk oh-zo-fijn om je beste vriendin of zus te hebben die je mentaal ondersteunt, meehelpt tijdens de organisatie, die je sleep pakt als er een plas water voorbijkomt… en laten we die prachtige foto’s van jullie twee niet vergeten.

 9. Hét nummer
  Geen feest zonder hét nummer van jullie vriendengroep. Zodra jullie de muziek voor jullie feest hebben geregeld, kunnen jullie er in ieder geval samen met de dj of band voor zorgen dat jullie nummer voorbijkomt. Zo weet je zeker dat iedereen op de dansvloer belandt.

 10. Eerste hulp bij trouwen
  Als redder in nood pak je voor jullie trouwdag een tasje in met noodzakelijke items. Denk aan onder andere pepermuntjes, een extra panty, haarschuifjes, blarenpleisters, verfrissingsdoekjes en deodorant.
Categorie:  planning & organisatie Tags: bruid, wishlist, bruiloft, trouwen, trouwjurk, bruidsmode, jurk, bruidsmeisjes, parfum, trouwschoenen, moeder van de bruid, muziek, noodtasje
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL SB Ladybird