Bruidsmeisjes anno nu

Zo’n mooie dag als je bruiloft wil je natuurlijk delen met je zussen en vriendinnen. Nodig ze niet alleen uit, maar ga een stapje verder en vraag ze de geweldige rol als bruidsmeisje te vervullen. Leuk, praktisch én heel fashionable.

Van oudsher zijn de bruidsmeisjes niet bedoeld voor hulp bij het organiseren van een bruiloft. Nee, de dames moesten de bruid beschermen tegen boze geesten. Die zouden het namelijk op de huwelijksdag op de bruid gemunt hebben. Tegenwoordig zijn we niet meer zo bang voor boze geesten, maar zijn volwassen bruidsmeisjes wel weer helemaal trendy. Het is namelijk een ontzettend leuke manier om de belangrijkste meiden in je leven bij je bruiloft te betrekken. En hoe praktisch: bruidsmeisjes kunnen helpen bij de organisatie en voorbereidingen van jullie bruiloft. Het levert bovendien prachtige foto’s op.

De outfits
Aangezien niet iedereen hetzelfde mooi vindt, laat staan hetzelfde past, is het misschien lastig om elk bruidsmeisje precies hetzelfde jurkje te laten dragen. Er zijn echter genoeg leuke alternatieven. Je kunt kiezen voor één model in verschillende kleuren. Of ga juist voor één kleur en kies daarbij verschillende jurkjes uit. Voor een extra vrolijk en kleurrijk effect kun je er ook voor kiezen om je bruidsmeisjes een thema mee te geven in plaats van één kleur. Bijvoorbeeld pastel. Al die rustige kleuren vormen samen een mooi plaatje. 

Witte jurkjes
Sinds de lange, witte jurk van Pippa Middleton op de bruiloft van prins William en Kate, is een bruidsmeisje in wit helemaal trendy. Het vereist een beetje lef, maar kan zeker een heel mooi plaatje opleveren. En witte jurkjes zijn helemaal leuk als jij zelf in een andere kleur trouwt.

De taken
Je bruidsmeisjes kunnen puur voor decoratie dienen, maar misschien vind je het juist leuk om ze ook bij de organisatie van je bruiloft te betrekken. Ze kunnen bijvoorbeeld de ceremoniemeester assisteren. Je kunt ze bijvoorbeeld vragen…
  • te assisteren bij het uitzoeken van de jurk
  • het vrijgezellenfeest te organiseren
  • jou te helpen met aankleden op de ochtend van de bruiloft 
  • te zorgen dat je sleep er steeds mooi bij ligt
  • de trouwringen aan te reiken tijdens de ceremonie
  • bloemblaadjes te strooien bij binnenkomst in de kerk
  • het receptieboek of de cadeautafel te beheren
Categorie:  Bruidsgasten Tags: Bruidsmeisje, volwassen bruidsmeisje, bridesmaid, bridesmaids, kleding voor bruidsmeisjes, jurken, jurken voor bruidsmeisjes, bruidsmeisje
Gerelateerde inhoud
Inloggen