Trouwen in een tent

Trouwen in een tent is heel populair. En wij snappen dat wel: ze zijn stylish, sfeervol en perfect voor bruidsparen die dromen van een bruiloft in de buitenlucht. Maar wat komt er allemaal kijken bij zo’n bruiloft in een tent? Ontdek het hier!

1. Waar begin je?
Als jullie ervoor kiezen om jullie buitenbruiloft bij een al bestaande trouwlocatie te houden, zijn er vaak al een hoop dingen geregeld en zal je je aan de regels van de locatie moeten houden. Als jullie voor trouwen in het bos of trouwen in de tuin kiezen, heb je meer mogelijkheden om jullie dag persoonlijk te maken. Maar je zult ook veel meer dingen zelf moeten regelen.

2. Kijk naar vergunningen
Informeer eerst bij de locatie of zij feesttenten op hun land toestaan en informeer bij de gemeente of er speciale vergunningen nodig zijn. Als jullie willen trouwen op een niet-officiële trouwlocatie, zal je bij de gemeente toestemming moeten vragen om er te mogen trouwen. Dat proces kan gemiddeld tussen de zes weken en twee maanden duren.

3. Kies je tent
Er zijn verschillende soorten feesttenten beschikbaar:
X Feesttent: de klassieke spantent met stevig dak en (afritsbare) witte/ivoorkleurige wanden.
X Pagodetent: tenten met hoog puntdak die gekoppeld kunnen worden voor een groter oppervlak.
X Stretchtent: deze flexibele festival-stijl tent komt in verschillende vormen en maten.
X Starshade: ook wel startent of stertent genoemd. Dit is een kleine, stervormige partytent.

4. De accessoires
Met alleen het uitzoeken van een tent ben je er nog niet. Gelukkig kun je bij professionele verhuurders zoals CampSolutions ook alle overige benodigdheden vinden.
X De vloer: handig als het gras nat en modderig is na een regenbui en ook fijn voor de hoge hakken ;-)
X Toiletten: huur eventueel toiletcabines.
X Verlichting: zorg ook in de zomer voor goede verlichting in én buiten de tent. Verlicht de wandelpaden naar de toiletten en de uitgang.
X Elektriciteit: een simpel verlengsnoertje is zeker niet voldoende voor de dj, de catering en alle verlichting, dus zorg voor een aggregaat.
X Verwarming/verkoeling: het is handig om heaters of dekentjes te regelen tegen lage temperaturen. Zorg bij warmte voor ijsjes, flesjes water en parasols.
X Afvalbakken: zorg dat alles netjes blijft door voldoende afvalbakken neer te zetten.
X En meer: denk ook aan tafels, stoelen, loungebanken, serviesgoed, bestek en de aankleding.

5. De tent opzetten
Een feesttent in elkaar zetten, is best een tijdrovende klus. Check bij jullie verhuurbedrijf of zij de opbouw voor hun rekening nemen, of dat jullie het zelf moeten doen. En check met de locatie wanneer jullie daar terecht kunnen om de tent op te bouwen en te decoreren. Maak ook goede plannen voor het afbreken van de tent en het opruimen van de locatie.

6. Decoratie
Er zijn heel veel stijlvolle manieren waarop je een feesttent kunt aankleden. Check hier onze Pinterest-pagina! Denk bijvoorbeeld aan kroonluchters, lampionnen, pompoms, bloemenguirlandes, lichtsnoertjes, fotolijstjes en ballonnen. Ook mooi: span stroken stof in jullie bruiloftskleuren langs het plafond.

7. Extra hulp
Trouwen in een tent is heel erg leuk en romantisch. Er komt echter ook een hoop bij kijken, dus overweeg de mogelijkheid om een specialist in te huren om jullie te helpen bij de voorbereidingen, bijvoorbeeld de professionals van Buiten Bruiloft.

[Credits]
Foto’s: Amanda Drost Photography
Categorie:  Trouw- & Feestlocaties,  Nieuws,  planning & organisatie Tags: trouwen, tent, huwelijk, bruid, bruidegom, buitenbruiloft, buiten trouwen, weddingplanner
Gerelateerde inhoud
Inloggen