Zo vier je samen de huwelijksvoorbereidingen

Het plannen van je bruiloft kan behoorlijk wat stress (en meningsverschillen!) met zich meebrengen en dat is niet zo gek natuurlijk. Maar vergeet niet dat jij en je verloofde straks samen trouwen en dat deze ‘planningstijd’ ook gewoon leuk en gezellig hoort te zijn. Probeer daarom tussendoor te genieten van elkaar en van de voorbereidingen.

 

Quality time
Plan eens in de zoveel tijd – bij voorkeur iedere week - een date night in met je lief, zodat jullie gezellig ergens een hapje gaan eten en kunnen kletsen en brainstormen over de grote dag. Dit kan ook in het bijzijn van vrienden, zodat iedereen kan meedenken. Zo ontstaan vaak de gaafste ideeën en wordt jullie bruiloft nóg persoonlijker.

 

Fantaseer erop los
Maar doe dat wel samen! Jij en je partner trouwen immers met elkaar, dus het is belangrijk dat jullie allebei achter elke keuze staan voor jullie bruiloft. Bedenk waar je samen graag zou willen trouwen, hoe groot of intiem jullie de bruiloft willen vieren, met wie, in welke stijl en ga zo maar door. Lekker saampjes fantaseren over jullie speciale dag.

 

Verlovingsshoot
De periode van de verloving tot aan de bruiloft is voorbij voor jullie het doorhebben. Leg deze bijzondere periode dan ook samen vast en plan een verlovingsshoot. Tijdens zo’n loveshoot, zoals deze ook wel wordt genoemd, kunnen jullie alvast wennen aan de camera en oefenen voor jullie grote dag. Wil je je partner verassen? Plan dan stiekem ook een boudoir shoot in. Leuk om het resultaat als huwelijkscadeau aan je partner te geven.

 

No wedding-talk
In aanloop naar jullie bruiloft is het natuurlijk logisch dat er veel over gesproken wordt. Misschien niet alleen met je aanstaande, maar ook met familie, vrienden en collega’s. Soms is het dan juist goed om er even niet over te praten met z’n tweeën. Knijp er saampjes tussenuit en beloof elkaar dat jullie het – minstens één dag – niet over de bruiloft gaan hebben.

 

De grote dag
Jullie speciale dag is aangebroken: tijd om jullie trouwoutfits aan te trekken en elkaar het jawoord te geven. Maar misschien wel nóg belangrijker: samen genieten van ieder moment op deze dag. Geniet van de first look en speeches tot aan de eerste kus als man en vrouw. Geef belangrijke taken uit handen (aan een weddingplanner), wees de ander niet de baas en kijk elkaar soms diep in de ogen, om even stil te staan bij alle mooie momenten. Het is júllie speciale dag en alles draait dan ook om jou en je partner. Veel plezier!

 

credits 
FOTO Jessica Jongman Photography
BLOEMEN Bloemenservice Nederland Trouwringen

 

Categorie:  planning & organisatie Tags: trouwen, huwelijk voorbereiden checklist, bruiloft voorbereiden checklist, bruiloftstress
Gerelateerde inhoud
Inloggen