© Kelsey Rose

Wie o wie? Zo kies jij je bridesmaids!

Herkenbaar? Je ziet constant van die prachtige bruidsmeisjesfoto’s voorbijkomen, en denkt: die wil ik ook op mijn bruiloft! Maarrr… wie kies je? En hoeveel? Hier vind je vier tips die je een handje op weg kunnen helpen. 

1. Hoeveel bridesmaids?
Er is geen regel die aangeeft hoeveel bruidsmeisjes je mag. Maar je kunt natuurlijk wel rekening houden met de grootte en stijl van je bruiloft. Trouwen jullie klein, intiem en casual? Dan staat het misschien een beetje gek als de helft van jullie gasten in dezelfde kleding rondloopt. Trouwen jullie groot en formeel? Vraag dan gerust vier of vijf meiden. Of nog meer; als jullie budget het toelaat.

2. Man/vrouw-verdeling
Mooi hè, die plaatjes waarop het aantal groomsmen precies gelijk is aan het aantal bridesmaids? Maar wist je dat er geen enkele etiquette bestaat die voorschrijft dat jullie een even aantal moeten hebben? Scheelt misschien weer wat getwijfel en hoofdbrekens.

3. De juiste skills
De belangrijkste taak van je bruidsmeiden is dat ze er voor je zijn: in de aanloop naar je bruiloft en op de grote dag zelf. Bedenk welke taken je ze graag toebedeelt (van het regelen van het vrijgezellenfeest tot het decoreren van de locaties) en wie je daarbij écht goed kunnen helpen. Een beetje organisatie-talent en stressbestendigheid zijn geen overbodige luxe.

4. Besties
En misschien wel de allerbelangrijkste kiesfactor: met wie heb je de diepste band? Zowel de aanloop naar je bruiloft als de grote dag zelf zijn superbijzonder. Deel dit daarom ook met de meest bijzondere girls uit je vrienden- en familieleven. Misschien helpt het om te bedenken met wie je hier over tien of twintig jaar nog op terugkijkt. 
Categorie:  Bruidsgasten
Gerelateerde inhoud
Inloggen