Wanted: een droomjurk!

In de aanloop naar de grote dag vindt er in ieder geval één magisch moment plaats waarvan een bruidenhart sneller gaat kloppen: de passessie in de bruidsmodezaak. Kijk mee hoe bruid Elena de mooiste creaties past bij Unique Bridal in Den Haag.

Het is voor de 21-jarige Elena de allereerste keer dat ze een bruidsmodewinkel bezoekt, wanneer ze met haar moeder en zusje het prachtige Unique Bridal in Den Haag binnen loopt. De opwinding is dus enorm! De bruid trouwt met haar grote liefde Pieter, met wie ze nu al bijna drie jaar gelukkig samen is.

 
Spannend
Zoals iedere bruid zoekt ook Elena naar de perfecte jurk. “Ik vind het heel erg spannend en ik hoop een jurk te vinden die goed bij mijn persoonlijkheid én mijn figuur past”, vertelt ze. “Maar ik heb er enorm veel zin in: ik heb van alle bruidsmodemerken die ik mooi vond, gecheckt of ze ook in Nederland te koop zijn.”

Alles passen!
Elena vertelt eerst aan verkoopster Parisa hoe ze haar droomoutfit voor zich ziet. En ook niet onbelangrijk: wat haar budget is. Elena laat een aantal plaatjes op haar telefoon zien en loopt met Parisa langs de rekken om een selectie te maken. “Ik wil alles passen!”, roept ze enthousiast terwijl ze zich vergaapt aan de jurkenpracht. Eén ding weet Elena in ieder geval zeker: “Pieter en ik trouwen in de kerk, dus ik wil heell graag een cathedral sluier. Oh, en ik sta heel erg open voor blush!”“Is dit een droom?”
Yes, het passen kan beginnen! Met een gave selectie aan topmerken en modellen gaan Elena en Parisa de ruime paskamer in. De bruid krijgt een torselet zodat de jurk mooi valt en ook een paar pumps voor een mooi totaalplaatje. Bij het aantrekken van een strapless jurk van Essense of Australia roept Elena al vanuit het pashokje hoe mooi hij is. Breed glimlachend komt ze de paskamer uit en loopt richting de spiegel. Moeder en zusje zijn net zo onder de indruk als Elena. “Is dit een droom…? Ik had niet gedacht dat ik er zo uit kon zien in een wijde strapless jurk. Wauw!” Het enthousiasme is nog groter wanneer ze een dubbellaagse cathedral sluier op krijgt. “Ik dacht altijd dat je met zo’n sluier voor je gezicht niets kon zien, maar je ziet alles!”, aldus Elena. Rode loper-creatie
De passessie is werkelijk een feestje. Elke jurk die Elena aantrekt heeft weer een nieuw verrassend effect. Een slankgesneden model van Rosa Clará maakt grote indruk. “Dit is meer dan een jurk; het lijkt wel alsof ik naar de rode loper van de Oscars ga!”, zegt Elena. “Ik vind deze ook zo prachtig, met al die details en het mooie model.” Ook een blushkleurige jurk van AF Couture by Mori Lee valt erg in de smaak. “Ik wist niet dat er zulke prachtige jurken bestonden. Het is gewoon bijna overweldigend hoe ik me nu echt de bruid voel”, aldus Elena.

Yes!
Na alle zes jurken gepast te hebben, wil de bride-to-be graag nog een keer de strapless jurk van Essense of Australia aan. Omdat ze twijfelt tussen een model mét of zonder mouwtjes, bedenkt verkoopster Parisa een oplossing. Met een kanten stof creëert ze in een handomdraai schouderbandjes. Elena: “Wel gek hoor: van tevoren dacht ik echt dat zo’n model mij niet zou staan. Maar in deze jurk komt echt alles samen wat ik mooi vind: een beetje romantiek, een beetje sexy en sparkle. Schitterend!” Met dank aan: Bruidsmodespecialist Unique Bridal in Den Haag, www.uniquebridal.nl.
Foto's: Noa Johannes 
Categorie:  Bruidsmode
Gerelateerde inhoud
Inloggen