© Anouschka Rokebrand

Tips voor de kinderen op jullie bruiloft

Kleine kinderen op jullie bruiloft: hartstikke leuk! Maar deze kleine gasten brengen ook uitdagingen met zich mee. Met deze tips zorgen jullie ervoor dat ook de kinderen een geweldige dag beleven. Zij blij, ouders blij, jullie blij!

Children allowed?
Hebben jullie gasten met kinderen, dan is het voor hen natuurlijk handig om van tevoren te weten of ze hun kinderen naar jullie bruiloft mee ‘mogen’ nemen of niet. Dit kunnen jullie aangeven in de uitnodigingen. Vertel daarbij ook meteen of de kids de hele dag welkom zijn of bijvoorbeeld alleen tijdens de ceremonie en de receptie. 

Goed voorbereid
Ook voor kinderen is een bruiloft een speciale gelegenheid; of het nu hun eigen ouders zijn die gaan trouwen, een oom of tante of vrienden van hun papa en mama. Vertel ze van tevoren over de bruiloft en waarom het zo speciaal is. Zo voelen de kinderen zich erbij betrokken en kijken ze er ook echt naar uit. Ze kunnen ook helpen met het maken van uitnodigingen of leuke versiersels.

Buiten spelen
Overwegen jullie een buitenbruiloft? Leuk, want die leent zich ook perfect voor kleine gasten! Vooral als er een grasveld of speeltuin is waar de kinderen lekker kunnen spelen. Houd er wel rekening mee dat je in de buurt van een vijver of zwembad een extra op moet letten; veiligheid staat voorop.

Rustig hoekje
Daarnaast is een rustig hoekje om te voeden en te verschonen een pré als jullie gasten hebben met pasgeboren baby’s of peuters. Zo’n hoekje kan ook meteen dienst doen als een plekje waar de kleinste kinderen even een dutje kunnen doen. Leg er een mandje met zonnebrandcrème en wat vochtige doekjes neer, en jullie gasten zullen jullie heel dankbaar zijn.

Langoustine vs. pannekoeken
Jullie willen jullie bruiloftsgasten natuurlijk een mooi diner voorschotelen, maar langoustine met chibouste van strandkrabben, gebraden pastinaak, een compote van cevenne-ui… daar zullen de meeste kinderen waarschijnlijk niet heel erg van onder de indruk zijn. Vraag daarom aan de cateraars van jullie locatie of het mogelijk is om voor de kinderen een speciaal menu samen te stellen. Frietjes met kipnuggets of pannenkoeken: altijd goed!

Hulpjes
Door de kinderen op jullie bruiloft een speciale taak te geven, voelen ze zich heel belangrijk. Betrek ze bijvoorbeeld bij de ceremonie door ze de ringen naar voren te laten brengen, een speciale kinderakte te ondertekenen of laat ze voor en na de ceremonie voor jullie uit lopen met bloemen. Oudere kinderen kunnen assisteren bij het ondertekenen van het gastenboek, helpen met het uitdelen van de giveaways of mooie feestversieringen maken.

Ook leuk!
Geef de kids de leuke taak om te fotograferen met een wegwerpcamera of een optreden te verzorgen tijdens het feest. Het enthousiasme van kinderen groeit als ze het gevoel hebben dat het ook een beetje hún dag is.

Met speciale dank aan weddingnanny Eva Kalmeijer van La Nou Nou en haar goede tips!www.lanounou.nl.
Categorie:  Bruidskinderen,  planning & organisatie Tags: Kinderen, bruidskinderen, kinderen op je bruiloft, wedding nanny, oppas kinderen bruiloft, kindvriendelijke locaties
Gerelateerde inhoud
Inloggen