Prachtige gasten, prachtige bruiloft

Dacht je dat alleen jij er stunning uit wilt zien op je grote dag? Think again! Ook jullie gasten, en dan met name de vrouwelijke, pakken graag uit voor een wedding proof-outfit. Deel dit artikel daarom ook vooral met je moeder, zus en je vriendinnen: ze zullen je vast dankbaar zijn!

Een kledingvoorschrift kan jullie gasten helpen bij het bepalen van hun bruiloftsoutfit. Maar let wel, je hebt dresscodes, en je hebt dresscodes: de thema’s ‘classy pastel’ of ‘black tie’ zijn qua kleding wat makkelijker in te vullen dan ‘boerderij-chic’ of ‘dress to impress’. Maak het je gasten gemakkelijker door een (cryptisch) kledingvoorschrift te verduidelijken met een extra regeltje uitleg of een paar voorbeeldfoto’s.

Dagje shoppen
Maak er met je belangrijkste vrouwelijke gasten echt een feestje van en ga gezellig samen shoppen voor de bruiloftsoutfits. Waar? Veel bruidsmodewinkels beschikken naast trouwjurkcollecties ook over speciale kleding voor de gasten. Daarnaast zijn er diverse winkels die gespecialiseerd zijn in gelegenheidskleding en over de mooiste creaties uit binnen- en buitenland beschikken.

Matching schoenen 
Als je als gast eenmaal een mooie, kleurrijke outfit hebt, dan wil je daar natuurlijk ook de perfecte schoenen bij. Bij Elsa Coloured Shoes vind je niet alleen mooie modellen; bijna alle schoenen uit de collecties Rainbow Club en Rainbow Couture zijn in elke gewenste tint in te kleuren. Kijk voor meer info op www.elsacolouredshoes.com.

Trend: bruidsmeisjes
Volwassen bruidsmeisjes zijn op Amerikaanse bruiloften bijna niet weg te denken, en ook in Nederland lijkt het idee van de stijlvolle bridesmaids aan te slaan. Superleuk én superpraktisch. Je vriendinnen, zussen en/of nichtjes kunnen je helpen bij de organisatie en voorbereidingen van jullie bruiloft. En ook op de dag zelf komt hun hulp van pas. Denk: een extra paar handen bij het aankleden, het in ontvangst nemen van cadeaus, assisteren bij de fotoshoot… ideaal!

Kledingtip:
kies voor één model jurk in verschillende kleuren of bepaal juist één kleur(groep) en laat de bruidsmeisjes daarbij verschillende typen jurkjes uitzoeken.

De klassiekers
Wat draag je nu ook al weer bij de formele dresscodes? Speciaal voor de vrouwelijke bruiloftsgasten zetten we ze hier nog even op een rijtje:

White tie:
het meest formele kledingvoorschrift: een lange galajurk met (smaakvol) laag decolleté en handschoenen over de ellebogen.
Black tie: draag een elegante lange of halflange jurk, handschoenen zijn niet verplicht. Het decolleté blijft bescheiden.
Cocktail: dit is een dresscode waarbij je een korte, feestelijke jurk aan kan doen. Stijl hem af met een paar geweldige schoenen en opvallende sieraden.
Tenue de ville: dit kledingvoorschrift betekent letterlijk ‘stadskleding’. Hierbij kun je een jurk tot op de knie dragen, maar bijvoorbeeld ook een mooi mantelpak. Een panty is een must!

Benieuwd wat de mannen hierbij dragen? Bekijk dan de rubriek Bruidegom.
Categorie:  Bruidsgasten Tags: gastenmode, gastenkleding, moeder van de bruid, gasten, bruidsmeisjes, jurken, shoppen, schoenen, dresscodes
Gerelateerde inhoud
Inloggen