Optimaal genieten op je grote dag

Je hoort het vast weleens van pas getrouwde stellen: ze kunnen zich niet alle details van hun trouwdag herinneren omdat ze zenuwachtig waren, zich druk maakten om de gasten en er vooral voor wilden zorgen dat iedereen een leuke tijd had. Maar uiteindelijk gaat het tijdens de trouwdag natuurlijk om júllie.

 

En om het feit dat je de liefde en de band die je samen hebt wilt vieren. Wij geven je een paar fijne tips om te zorgen dat je grote dag niet als een waas aan je voorbijgaat. Zo kun je blijven terugkijken op een heerlijke dag die leuk is voor jullie én voor jullie gasten.

 

Laat je ontzorgen
Bij het maken van een draaiboek is het regelen van een betrouwbare ceremoniemeester een must. Hij of zij moet jullie ntuurlijk goed kennen en bepaalde situaties handig kunnen sturen. Een klein probleempje of obstakel op de grote dag, is voor de ideale ceremoniemeester geen probleem. Laat hem of haar jullie lekker ontzorgen en besteed je tijd en energie aan andere zaken. Tip: neem de ceremoniemeester een keer mee naar de trouwlocatie om goede voorbereidingen te kunnen treffen. Daarnaast is een lijstje met telefoonnummers van de fotograaf, de chauffeur, de getuigen, de ambtenaar of kerk en van de trouwlocatie handig. Alles bij de hand. Bouw in jouw draaiboek geschikte tijdstippen in voor zaken die optimaal voorbereid moeten zijn. De levering van het trouwboeket, de komst van de visagist, het dekken van de tafels en de komst van de DJ bijvoorbeeld.

 

Even adempauze
Na de ceremonie en voor het maken van de trouwfoto's is het leuk wat quality-time te nemen. Trek je samen een kwartiertje terug voordat je de felicitaties in ontvangst neemt. Haal even adem en geniet van het feit dat jullie nu écht getrouwd zijn. Voel je een dipje in je energie-level omdat het toch wel erg spannend is allemaal? Vecht er niet tegen, het is volkomen normaal om wat spanning te hebben op zo’n enerverende dag. Neem daarom óók wat rust voor je bijvoorbeeld aanschuift bij het diner of ’s avonds de dansvloer op gaat. De gasten vermaken zich prima, daar zorgen het draaiboek, de ceremoniemeester en de hapjes en drankjes wel voor!

 

Bruidsbudget
Bij het organiseren van jullie trouwdag is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de kosten. Hoeveel kost de trouwlocatie? En de catering? En wat is eigenlijk het totale budget, als jullie heel eerlijk zijn? Zorg ervoor dat je precies weet hoeveel je te besteden hebt én hoeveel je daadwerkelijk besteedt. Je kunt ook de hulp van een professional inschakelen om het overzicht te bewaren. Zo ontstaan er achteraf geen zorgen of, nog vervelender, schulden. Van energie vergelijken tot het afsluiten van nieuwe, voordelige contracten voor andere vaste lasten, het loont altijd om kritisch te blijven letten op wat jullie uitgeven. Have a happy wedding!

 

Categorie:  planning & organisatie Tags: Pricewise, budgetteren, ontzorgen, bruidsbudget
Gerelateerde inhoud
Inloggen