Hoe draag je je droomjurk?

Je hebt de allermooiste jurk gevonden en kan niet wachten om hierin te stralen op je trouwdag! Met deze tips draag je je droomjurk op de mooiste en meest comfortabele manier. Van trapje en trapje af tot een handige sleepspeld. Check it out!

Lopen
Je hebt een prachtige jurk aan en een mooie man aan je zijde: alle reden om rechtop te lopen dus. Schouders naar achter, buik in en niet naar beneden kijken. Probeer vloeiende bewegingen te maken, zodat je jurk mooi beweegt.

Trapje op, trapje af
Je hoeft je jurk, als deze goed op maat gemaakt is, niet op te tillen als je gewoon loopt. Als je een trap op of af loopt, is het wel handig om je jurk op te tillen aan de voorkant, zodat je er niet met je voet in blijft hangen.

Zitten
Test in de bruidsmodewinkel of je jurk ook lekker zit. Letterlijk, bedoelen we! Want tijdens de ceremonie zit je op een stoel en het is jammer als je jurk juist dán niet lekker zit. Als je gaat zitten, strijk je je jurk glad onder je billen zodat er geen kreukels komen. Schuif niet helemaal naar achter in je stoel, zodat je jurk niet te ver omhoog komt aan de voorkant.

Auto
Stem je trouwvervoer af op je jurk. Een enorme hoepel past bijvoorbeeld niet in zo’n schattige Fiat 500. En als je voor zo’n hoepel kiest, kun je deze het beste verticaal houden tijdens de rit, zodat hij niet vervormt. En je bruidegom stapt natuurlijk altijd als laatste in en als eerste uit, zodat hij je kan helpen!

Sleepspeld
Heb je een jurk met een sleep? Vergeet dan niet om een sleepspeld mee te nemen, zodat je je sleep tijdens het feest omhoog kan spelden. Laat je bij de bruidsmodewinkel adviseren hoe dat moet. Overdag kun je de sleep vaak aan een lus om je pols omhoog houden: handig als je loopt!

Plassen
Vroeg of laat moet je een keer plassen. Geen probleem, zo pak je dat aan: vraag één of twee dames die je goed kent mee naar het (invaliden)toilet om je te helpen. Pak je onderrok of de onderste hoepel en gebruik die als een soort zak om je jurk in te stoppen. Hijs omhoog tot je middel, trek je onderbroek helemaal uit en ga achterstevoren op het toilet zitten, zodat je je alleen druk hoeft te maken om de voorkant van je jurk. Doe je ding, vraag om een papiertje, trek je slip weer aan en fatsoeneer je trouwjurk. Klaar!

Vlekken
Er is nog nooit een bruidsjurk smetteloos de dag doorgekomen. Maar als je je jurk zo schoon mogelijk wil houden tot de ceremonie, is het slim om daar rekening mee te houden tijdens het maken van de dagplanning. Plan bijvoorbeeld die mooie fotoshoot in het bos ná de ceremonie.
Categorie:  Bruidsmode
Gerelateerde inhoud
  • Wanted: een droomjurk! Wanted: een droomjurk!
  • Schitterende schouders in een strapless jurk Schitterende schouders in een strapless jurk
  • Prachtig kant! Prachtig kant!
Inloggen