Zo vier je een off-season bruiloft

Een droombruiloft is niet afhankelijk van het weer. En al helemaal niet van het jaargetijde. De lente en zomer zijn prachtig met hun bloemen, zonnetje en lange avonden. Maar ook voor een herfst- of winterbruiloft kun je gegarandeerd warmlopen en wij vertellen je waarom!

 

1. Lagere prijzen

Veel bruiloftsleveranciers verlagen in het laagseizoen, tussen oktober en maart, hun prijzen. Fotografen, cateraars en dj’s hebben in die periode vaak minder werk, en daarom geven ze een flinke korting ten opzichte van de reguliere prijs. Zo blijft er meer budget over voor andere zaken, zoals jullie outfits of de huwelijksreis.

 

2. Locatiekeuze

Bij de keuze van een trouwlocatie wordt al snel duidelijk dat je voor populaire locaties flink wat geduld moet hebben, of dat je bijvoorbeeld de kasteelheer persoonlijk moet kennen. Heb je geen twee jaar de tijd om te wachten op een gaatje? Vraag dan eens naar de mogelijkheden in het laagseizoen. Vaak heb je in het najaar meer keuze.

 

3. Het weer

Een Indian Summer in oktober kan voor heerlijke temperaturen zorgen en de gekleurde bomen vormen een prachtig fotodecor. En hoewel de kans in ons land niet heel groot is, maken winterbruidsparen toch meer kans op een wit winterwonderland dan stellen die in juni trouwen.

 

4. Gastenlijst

De warme maanden zijn niet alleen hoogseizoen voor bruiloften, maar natuurlijk ook voor vakanties. Wanneer je echt niemand wilt missen bij je jawoord stuur je of heel vroeg save-the-dates rond, of je kiest voor trouwen in het laagseizoen. Met een beetje geluk ben je het enige bruidspaar in je vriendenkring dat in de herfst of de winter trouwt: alle aandacht voor jullie.

 

5. Trouwoutfit

Tijdens je zoektocht naar dé jurk en bijpassende accessoires voor een herfst- of winterbruiloft, valt op dat de mode je op dit moment gunstig gezind is. Trouwjurken met lange kanten mouwen en hooggesloten japonnen zie je op dit moment volop. Extra leuk wordt shoppen voor accessoires: een warme panty, een aaibaar furry jasje of hippe cape en een mooie mof of setje handschoenen.

 

6. Huwelijksreis

Gaan jullie direct na het feest op huwelijksreis? Dan bieden de wintermaanden volop keuze uit zonnige bestemmingen. Of jullie nu naar Zuid-Afrika, Australië of de Malediven gaan: van oktober tot april is het daar volop zomer. Het perfecte moment voor een onvergetelijke vakantie en mooi wel dat jullie midwinter heerlijk gebruind terugkeren.

 

Categorie:  De Ceremonie Tags: bruiloft, herfstbruiloft, winterbruiloft
Inloggen