Persoonlijke geloften: Jessica en Sander vertellen

Newlyweds Jessica en Sander leggen uit waarom zij kozen voor het schrijven en uitspreken van persoonlijke geloften.

 

Sander (31): “Natuurlijk gingen mijn geloften over alles wat ik leuk vind aan Jessica: ze is knap, slim, grappig en haar positieve blik laat mij zaken op een andere manier bekijken. Maar we zijn samen ook door een zware periode gegaan en zonder het zwaar te maken, wilde ik daar wel even op terugblikken. Hoewel ik niet zo emotioneel ben aangelegd, maakte dat het bij de eerste paar woorden wel even moeilijk. Alle herinneringen die weer terugkwamen… Wat me heel erg hielp bij het uitspreken van mijn geloften, is dat de mensen die ons het meest dierbaar zijn, vlakbij zaten. Dat voelde heel warm en intiem. Ik had wel een spiekbriefje gemaakt. Voor het aanzoek had ik namelijk ook een heel verhaal voorbereid, maar door de zenuwen was ik de helft vergeten te zeggen. Nu was ik dus heel goed voorbereid!”

 

Jessica (31): “De tekst heb ik de avond van tevoren geschreven. Daarvoor was ik zo druk met alles regelen, dat het me niet lukte om mijn geloften al op te schrijven. Toen alles klaar was voor de grote dag, had ik de rust om ervoor te gaan zitten en vloeiden de woorden er eigenlijk zo uit. Maar toen ik er eenmaal stond, in de prachtige zaal van het Teylers Museum waar de ceremonie was, vond ik het wel heel spannend. De tranen zaten me op dat moment al hoog, omdat Sander vlak daarvoor zijn emotionele geloften had afgelegd, maar na een slokje water had ik mijn stem onder controle. Ik heb uitgesproken dat we op deze manier de liefde voor elkaar gevierd hebben. En we hebben laten zien dat onze liefde het waard is om voor elkaar te vechten. Sander is echt mijn maatje en het was heel fijn om dat hardop te zeggen.”

 

  

 

FOTO’S Raisa Zwart Photography
TEKST Nikki Bijhouwer

 

Categorie:  Real Life Wedding,  De Ceremonie Tags: geloften, bruiloftgeloften, bruid, bruidegom, bruiloft, trouwdag, persoonlijke geloften
Gerelateerde inhoud
Inloggen