De nieuwste trend: de salty bar

Het is lekker, ziet er mooi uit én het is de nieuwste trend op het gebied van eten: de salty bar. Een buffettafel vol kleine, hartige hapjes waarbij het water je gegarandeerd in de mond loopt. Hét ultieme alternatief voor de hartige liefhebber!

Je kunt de salty bar volzetten met allerlei verschillende soorten hapjes, maar je kunt de hapjes ook samen een geheel laten vormen. Hieronder vind je tips voor verschillende salty bars met een thema.

Mi amore Italia
Als jullie allebei gek zijn op Italiaans eten, kunnen de pizza’s, bruschetta’s en bakjes olijven niet ontbreken op jullie grote dag! Maar ook de pasta is onlosmakelijk met Italië verbonden. Serveer het in kleine bakjes voor een speels effect. Carpaccio-rolletjes, vitello tonnato-hapjes, en de insalata caprese maken de tafel helemaal af!

Nasi of bami erbij?
Van de Aziatische keuken kun je ook heel goed een salty bar maken. Op een Chinese salty bar mogen uiteraard de Babi Pangang en nasi niet ontbreken. Maar om het nog leuker te maken, zijn de dim sums, dumplings en kroepoek-garnalenhapjes een leuke toevoeging.

Kuidaore: eten tot je arm bent
Japanners eten niet alleen maar sushi. Het past perfect op een salty bar, maar er kunnen meer Japanse hapjes bij. Shogayaki, oftewel gegrild varkensvlees is een lekkere toevoeging. Omuraisu, een gerecht van ei en rijst, is lekker en past er ook goed bij. Of denk aan ramen noodles. Niet uit een zakje, maar echt zelfgemaakt. Heerlijk!

Burgers en bagels
Die heerlijke Amerikaanse hapjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Naast de bekende burgers en bagels zijn er nog veel meer hapjes die de salty bar kunnen sieren. Zoals de corn dogs. Maar ook de meatloaf, hotdogs en pretzels passen goed bij een Amerikaanse salty bar.

Pop 'till you drop
Is popcorn jullie favoriete snack? Maak dan van de salty bar een popcorn bar. De lekkerste smaken mogen op jullie tafel pronken. Popcorn met caramel, chocolade en marshmallows bijvoorbeeld. Niet direct ‘salty’, maar wel lekker voor de afwisseling. Of denk aan chili-limoen popcorn, boter-citroen popcorn met rozemarijn of zelfs ahorn-spek popcorn.

Eigenlijk is niets te gek. Bedenk wat jullie lekker vinden en maak daar een salty bar van. Je kunt je laten inspireren door landen, maar ook door kleuren of feestdagen. Alles is mogelijk, zolang het maar lekker is.
Categorie:  Bruidstaart & patisserie Tags: Trouwen, bruiloft, salty bar, sweet table, hartig, eten
Gerelateerde inhoud
Inloggen