© Elsa Coloured Shoes, Ladybird, Noblesse

Zo draag je dat! Tiara's, sluiers, fascinators

Bij het samenstellen van de perfecte bruidsoutfit komt een hoop kijken: want hoe draag je precies een fascinator en waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste bruidslingerie? Een paar experts geven advies.

Zo draag je… een sluier
Een dubbele sluier die je gezicht bedekt, draag je bovenop je hoofd met een mooie tiara of haarband ervoor. De sluier wordt tegenwoordig ook vaak achter op het hoofd gedragen als een soort sleep. Vergeet niet tegen je kapper te zeggen dat je een sluier draagt, zodat je kapsel hierop kan worden aangepast. 

Zo draag je… de juiste lingerie
“Als je goed passende lingerie draagt, zit je jurk ook meteen veel mooier”, aldus Sylvia Stymans van lingeriespecialist Miss Sylly. “Het is belangrijk dat bruiden een torselet kiezen waarin de boezem goed uitkomt. Door deze goed op te laten meten, weet je zeker dat de torselet lekker zit en niet te strak en niet te klein is.” 

Zo draag je een… tiara
Een tiara past perfect bij de echte prinsessenbruid. “Het is net een kroontje en heeft iets koninklijks”, aldus Mireille de Bie van Noblesse Bridal Fashion. “Een tiara kan samen met een sluier worden gedragen, dat ziet er heel mooi uit. Je kiest natuurlijk een exemplaar dat bij je jurk past.” 

Zo draag je… handschoenen
Ze zijn een tijdje uit het bruidsmodebeeld verdwenen, maar volgens Ingrid van den Brink van Ladybird zijn lange handschoenen helemaal terug! “We hebben bijvoorbeeld een ivoorkleurige jurk met zwarte borduursels in de collectie. Daar kun je overdag ivoorkleurige handschoenen bij dragen en ’s avonds lange zwarte.” 

Zo draag je een… fascinator of birdcage
Een fascinator bestaat vaak uit een kapje versierd met veren of bloemen dat met een kammetje of speldjes in het haar wordt vastgezet. Een birdcage heeft ook nog een korte sluier of een netje dat voor de ogen wordt gedragen. Je draagt ze aan de zijkant van je hoofd.

Zo draag je… de juiste kleur schoenen
Het is geen probleem om de perfecte schoenen voor jouw jurk te vinden want Elsa Coloured Shoes kan ze precies de juiste kleur geven. “Schoenen die één of twee tinten donkerder zijn dan je jurk, zorgen voor de perfecte match met je jurk”, zegt Marijke Vuulink. Ook leuk: een opvallende contrastkleur, of een metallic of goudtint.
Categorie:  Bruidsaccessoires Tags: Accessoires, bruidsaccessoires, trouwjurk, bruidsjurk, bruidsmode, tiara, sluier, fascinator, lingerie, handschoenen, schoenen, bruidsschoenen, kleur, stijl, kapsel, lengte, haaraccessoires, bruidsaccessoires, bruid accessoires, bruidskapsel, bruid kapsel
Gerelateerde inhoud
  • De 12 geheimen van het bruidsshoppen De 12 geheimen van het bruidsshoppen
  • Mari van de Ven beantwoordt 3 beauty-vragen Mari van de Ven beantwoordt 3 beauty-vragen
  • Sieraden als bruiloftsdecoratie Sieraden als bruiloftsdecoratie
  • Bruidsmeisjes anno nu Bruidsmeisjes anno nu
  • De betekenis van bloemen De betekenis van bloemen
Inloggen
NL SB Ladybird
NL SB Rosa Clara