© WWW.DIEHOCHZEITSFOTOGRAFEN.DE

De beste tips voor jullie outdoorwedding

Willen jullie je trouwdag graag buiten vieren? Dan hebben jullie vast een heleboel vragen over de organisatie. En wat te doen bij slecht weer bijvoorbeeld? Hier beantwoorden we de belangrijkste vragen over een buitenbruiloft. Zit jouw vraag er niet tussen, laat het ons weten!

1 Hoe organiseer je een buitenbruiloft?
Past het binnen jullie budget, schakel dan een weddingplanner in. Dit soort bruiloften vergen namelijk wat meer organisatie. Is dat geen optie? Kies dan voor professionele en ervaren locaties en leveranciers. Andere belangrijke aandachtspunten: een slecht weer-alternatief, stroom en sanitaire voorzieningen.

2 Stel dat het gaat regenen, wat dan?
Houd er rekening mee dat jullie op de trouwdag niet op alle factoren invloed hebben; het weer is daar het beste voorbeeld van. Zoek voor jullie bruiloft daarom een plek uit die over een goede uitwijkmogelijkheid beschikt, zoals een mooie binnenlocatie of een grote tent.

3 Moeten we voor de catering nog speciale voorbereidingen treffen?
Zorg voor voldoende koelapparatuur voor het eten en drinken. Op een warme dag bederft eten namelijk snel, en lauwe drankjes smaken een stuk minder lekker. Bij een klein aantal gasten kunnen jullie zelf regelen. Laat het bij een groot aantal liever over aan de locatie of een cateraar.

4 Wat is het ultieme diner voor een buitenbruiloft?
Een bruiloft in de openlucht leent zich uitstekend voor ‘shared dining’: lange tafels in het gras, wit linnen, bistrostoeltjes, hoge windlichten met rustieke kaarsen en bloemdecoratie met een landelijke uitstraling. Plaats daarbij schalen op de tafels met producten uit de directe omgeving, geserveerd als finger food. Gekoeld water met verse munt en schijfjes limoen maken het geheel perfect af!

5. Hoe houden we onze gasten ’s avonds warm? 
Praktisch én een leuk decoratie-idee: zet een grote kist neer die je vult met dekentjes. Geef ze een persoonlijk accent door aan elk dekentje een leuke boodschap voor jullie gasten te bevestigen. 

6. Wat moeten we regelen voor de kleinste gasten?
Denk aan een aparte tafel met kinderstoelen. Trouwen jullie in een landelijke omgeving, dan kun je ook wat dekentjes en speelkussens neerleggen. Voor gasten met pasgeboren baby’s is een rustig hoekje om te voeden een pré. Daar zou je ook een mandje met zonnebrandcrème en vochtige doekjes neer kunnen leggen.

7 Wat mag er qua geluidsvoorzieningen echt niet ontbreken?
Het is belangrijk om te zorgen dat er microfoons aanwezig zijn. Het zou natuurlijk heel jammer zijn wanneer jullie bruiloftsgasten de helft van de huwelijksceremonie moeten missen vanwege de wind of door het ruisen van de zee.

8 Hoe maken we een mooie openlucht-dansvloer?
Er zijn speciale dansvloeren voor buitenfeesten. Deze zijn te bestellen bij gespecialiseerde bedrijven die de dansvloer ook voor jullie in elkaar zetten. Pimp jullie vloer met lichtjes voor wat extra sfeer in de avonduren.

9 Hoe kunnen we de buitenbruiloft mooi aankleden?
Bomen, hekken en struiken kun je gemakkelijk versieren met lantaarns, linten, pompoms en fotolijstjes. Denk voor de avond ook aan kaarsjes in mooie houders en lichtslingers. Erg sfeervfol!

10 Kun je ook buiten een photobooth in elkaar zetten?
Veel bruidsfotografen bieden tegenwoordig deze service aan. En je kunt zo’n fotohokje ook gemakkelijk buiten opbouwen. Je hebt alleen wel een stroomaansluiting nodig. Als achtergrond kun je een mooie boom of een schuurdeur gebruiken. Versier deze bijvoorbeeld met vlaggetjes, linten of lampions. 

De bovenstaande foto's zijn mede mogelijk gemaakt door:
FOTO’S EN CONCEPT: ANGELIKA UND ARTUR PFEIFER, WWW.DIEHOCHZEITSFOTOGRAFEN.DE  ORGANISATIE, BLOEMEN EN DECO: NELLY HUTTENLOCHER, WWW.STILL-LEBEN-DEKO.DE  PATISSERIE: HEIKE KROHZ, WWW.SUESS-UND-SALZIG.DE PAPETERIE: STEFANIE BÜCKING, WWW.MOMENTINI.DE  TROUWJURK: JANINA SELBACH, WWW.SOEURCOEUR.DE  HAAR EN MAKE-UP: EDA D‘AQUINO, WWW.SHADÉ.DE  RINGEN: MICHAELA RÖMER, WWW.MICHAELAROEMER.DE 
Categorie:  Trouw- & Feestlocaties Tags: buiten trouwen, outdoorwedding, openlucht bruiloft, buiten eten, catering, weer bruiloft, buitenlocatie
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL SB Ladybird
NL SB Rosa Clara