De 12 geheimen van het bruidsshoppen

Maak een afspraak
Bruidsjurken passen doe je niet elke dag. Neem hier dus rustig de tijd voor! Als je op een doordeweekse dag een afspraak bij de bruidsmodezaak maakt, is het er meestal rustig. Zeker ’s ochtends. Maak hier gebruik van! 
Wacht niet te lang!
Een jaar tot acht maanden voor de bruiloft beginnen met de zoektocht, is echt niet overdreven. Leveringstijden kunnen soms lang zijn. Als je jurk besteld moet worden, duurt het al snel drie of vier maanden (maar soms ook zes!) voordat de jurk er is. Bovendien wil je de jurk nog een paar keer afpassen, zodat deze straks perfect zit. 
Maak een moodboard
Voordat je een bezoek aan een bruidssalon brengt, is het handig om te weten wat er allemaal mogelijk is en wat jij leuk vindt. Welke kleur, model en lengte spreken je aan? Een haltertop, een lange sleep, kant of ruches? Maak voor jezelf bijvoorbeeld een moodboard waarop alles terugkomt en probeer de sfeer te schetsen die jij op jouw dag wilt uitstralen.
 
Bepaal je budget
Bepaal van tevoren wat je uit wilt en kunt geven aan een bruidsjurk. Doe dat vóór je de eerste keer gaat passen; het zou zonde zijn als je verliefd wordt op een jurk die niet in je budget past. Vergeet bij het bepalen van het bedrag niet dat er nog meer kosten zijn dan alleen de trouwjurk. Schoenen, sieraden, lingerie en eventueel nog vermaakkosten: neem ze allemaal mee in het bepalen van je budget.
Kies je publiek
Hoe leuk het ook klinkt om vier (schoon)zusjes, twee moeders en je allerbeste vriendinnen mee te nemen op jurkenjacht, in de praktijk werkt het niet. Iedereen heeft haar eigen mening, waardoor het voor jou lastig kiezen wordt. Houd het bij één of twee mensen van wie je weet dat ze eerlijk hun mening zullen geven en die weten wat jij mooi vindt.
 
Draag de juiste lingerie
Laat die tijgerprint thuis! Voor het passen van bruidsjurken is huidkleurige lingerie een aanrader, bij voorkeur een strapless bh. Mocht je een goed passend torselet hebben, neem deze dan mee. Eventueel kun je deze ook bij de bruidsmodezaak aanproberen.
 
Maak je mooi
Rol niet zomaar uit bed ’s morgens, maar besteed extra aandacht aan je haar, make-up en kleding en scheer je benen en oksels. Als jij je goed voelt, staat die jurk al een stuk beter. Je weet zelf hoe het is om te gaan shoppen met een bad hair-day, geen succes. 
 
Laat je informeren
Iedere bruid heeft wel een onderdeel van haar lichaam waar ze minder tevreden mee is. Met het juiste model bruidsjurk benadruk je je sterke kanten, terwijl mindere puntjes subtiel verdoezeld worden. De bruidsmodeadviseuse weet als geen ander welk model bij jouw lichaam past.
 
Vergeet de schoenen niet!
Heb je dé jurk gevonden? Tijd voor de volgende missie: schoenen! Neem je high heels mee naar je eerste afpassessie, zodat de trouwjurk op exact de juiste maat gemaakt kan worden. 
 
Blijf op gewicht
Geen diëten! Verander na je allerlaatste passessie (meestal 1 of 2 weken voor de grote dag) niet ineens je menu. De jurk zit nu perfect en dat wil je graag zo houden.
 
Doe de test
Ook al staat de jurk nog zo mooi, je moet je er wel gemakkelijk in voelen. Doe de test: ga op een stoel zitten, loop de trap op en neer en probeer of je er goed in kunt dansen. Voel ook nog even of de stof goed aanvoelt. 
 
Volg je intuitie!
Als je je in één jurk onweerstaanbaar voelt, ga dan af op je gevoel: dit is De Jurk! 
Categorie:  Bruidsmode Tags: bruidsjurk vinden, bruidsjurk kopen, trouwjurk vinden, trouwjurk kopen, passen, pasafspraak bruidsmode, bruidemodewinkel, trouwjurken passen, trouwjurk passen
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL SB Ladybird
NL SB Rosa Clara