© www.weddingconcepts.co.za

Voor hem: antwoord op al je vragen over jouw bruiloft!

Zelf de trouwauto besturen, kan dat? Hoe draag ik mijn jasje? En aan welke kant van mijn bruid loop ik eigenlijk de kerk uit? Hier beantwoorden we alle Frequently Asked Questions van de bruidegom.

Wat zijn echt de taken van de bruidegom?
Op de bruiloft zelf ben jij verantwoordelijk voor het ophalen van het boeket bij de bloemist. In de voorbereidingstijd houden de meeste bruidegoms zich voornamelijk bezig met de trouwauto en het regelen van de honeymoon.

Kan ik zelf de trouwauto besturen?
Natuurlijk. Overleg met de verhuurder wat hiervoor de mogelijkheden zijn. Sommige trouwauto’s worden standaard met een chauffeur geleverd, bij andere auto’s kun je zelf kiezen. Het voordeel van een chauffeur is dat je zelf natuurlijk niet op de weg hoeft te letten, het voordeel van zelf rijden is dat jullie echt even met z’n tweeën zijn. Tip: let er bij het uitzoeken van de trouwauto op dat er ook een grote bruidsjurk (met hoepel!) in past.

Hoe draag ik mijn jasje?
Als je gaat staan, doe je de knopen van je jasje dicht. Heb je meer dan twee knopen, dan mag het onderste knoopje open blijven. Als je zit, laat je het jasje open. Draag je een gilet? Dan blijft het onderste knoopje altijd open.

Wanneer kan ik mijn jasje uitdoen?
Houd je colbertjasje in elk geval aan tot na de speech. Tijdens het eten kun je ‘m rustig uitdoen. En: denk bij warm weer ook aan je mannelijke gasten. Volgens de officiële etiquette mogen zij pas hun jasje uittrekken als jij dat eerst hebt gedaan!

Wat moet ik doen als ik vooraan, bij het altaar, op mijn bruid sta te wachten?
Begroet eerst jullie gasten en ga ongeveer vijf minuten voordat de ceremonie begint richting het altaar. Misschien dat je getuige of een bruidsjonker je gezelschap wil houden? Probeer niet zenuwachtig heen en weer te gaan lopen, maar blijf rustig in het midden van het pad op je aanstaande wachten. Geniet van het moment dat ze de kerk binnenkomt. Er is maar één no-go: je handen in je broekzakken steken!

De kerk: hoe lopen we samen naar binnen en naar buiten?
Als je het precies volgens de etiquette wilt doen, loop jij rechts van je bruid bij het binnengaan in de kerk. Na de ceremonie loop jij links van je kersverse vrouw weer naar buiten.

Aan welke hand draag ik mijn trouwring?
Die keuze maak je zelf. Vroeger droegen protestanten hun trouwring rechts en katholieken hun trouwring links, maar tegenwoordig heeft dit eigenlijk geen religieuze betekenis meer. Je kunt dus de ring dragen aan de hand die je praktisch vindt of waar hij het lekkerst zit.

Hoe gaat dat met betalen?
De rekeningen van bijvoorbeeld de fotograaf en de locatie betaal je meestal daags na de bruiloft. Bespreek dit duidelijk met de diverse leveranciers van jullie grote dag. Zorg dat je voor fooien en collectes in elk geval zelf ook altijd wat kleingeld op zak hebt. Je kunt ook overwegen om je getuige geld mee te geven zodat hij/zij eventuele rekeningen ter plekke kan voldoen. 
Categorie:  Bruidegom Tags: bruiloft, bruidegom, vragen, antwoord, bruid,
Gerelateerde inhoud
  • Behind the scenes: bruidegomsshoot in Noordwijk Behind the scenes: bruidegomsshoot in Noordwijk
  • Bruidegom FAQ Bruidegom FAQ
  • De taken van de bruidegom De taken van de bruidegom
  • Bruidegom: speciaal voor hem! Bruidegom: speciaal voor hem!
Inloggen
NL SB Immediate