Eerste hulp bij tropische temperaturen

Een prachtige zomerbruiloft, daar tekent ieder bruidspaar voor! Maar wat doe je als de temperatuur op jullie trouwdag boven de 30 graden uitstijgt? En hoe zorg je ervoor dat jullie én jullie gasten het hoofd lekker koel houden en er tiptop uit blijven zien? Even een paar verfrissende ideeën op een rijtje.

De outfits
Je trouwjurk koop je natuurlijk al ver van tevoren, dus je kunt wat je outfit betreft maar tot zekere hoogte rekening houden met eventuele weersomstandigheden. Heb je een pompeuze Sisi-jurk en lijkt de temperatuur op jullie trouwdag inderdaad uit te slaan naar graadje tropisch? Scoor dan nog een mooi wit jurkje dat je eventueel ’s avonds op het feest kan dragen. En bruidegoms: vergeet niet om een extra overhemd mee te nemen! 

Opfrishoekje

Zorg ervoor dat je overdag de volgende spullen bij het toilet of een speciaal opfrishoekje neerlegt:   Zonnebrandcrème - customized zonnebrilletjes – teenslippers – blaarpleisters – verfrissingsdoekjes – deodorant – bodyspray – droogshampoo – haarlak - matterende papieren velletjes – Deet.

Make-up
Om ervoor te zorgen dat je make-up niet onder aan je kin eindigt na een dag zweten in de zon, is het verstandig om een toilettasje met extra poeder en een kwast mee te nemen. Met een speciale settingsprays blijft je make-up langer zitten en ga je minder snel glimmen. Een goede visagist is de investering zeker waard, die weet natuurlijk ook precies wat er nodig is om mooi en smooth de dag door te komen!

Tip: wees voorzichtig met je parfum. Komt dit op je jurk en vangt het zon, dan laat dat lekkere geurtje lelijke vlekken achter. Spuit een beetje parfum in je haar en doe een beetje achter je oren. 

Hydrateren in stijl
Bij hoge temperaturen is het extra belangrijk om goed te blijven drinken. Voor de toost zijn bubbels natuurlijk onmisbaar, maar zorg ook dat er vooral veel frisdrank en water is. Plaats op verschillende plekken tafeltjes met daarop kannen water met fruit en munt. Ook leuk: mason jars! Wat dacht je van limonade die je qua kleur afstemt op jullie bruiloftsthema? Enne, ijs telt ook als vocht, yummm!

Schaduwrijk
Bezuinig niet op parasols, zonneschermen en partytenten. Ook waaiers zijn geen overbodige luxe als de temperaturen gedurende de dag blijven stijgen, en die zien er ook nog eens heel tof uit. Vooral als je ze customized met jullie initialen bijvoorbeeld. In Nederland kunnen tropisch warme dagen overigens eindigen in flinke onweersbuien. Overleg met jullie locatie of er binnen genoeg plek is om verder te feesten.

No stress

Haastige spoed is zelden goed, en al helemaal niet op jullie warme trouwdag. Probeer daarom de nodige rust- en opfrismomentjes in te bouwen. Jaag elkaar niet op en geniet lekker relaxed van elk mooi moment tijdens jullie dag. 
Categorie:  planning & organisatie Tags: trouwen, huwelijk, bruiloft, buiten, zomer, warm, tropisch, tips, bruid, bruidegom
Gerelateerde inhoud
Inloggen