Buiten trouwen: 6 ideeën voor op je festival bruiloft

De vogels fluiten, het zonnetje schijnt en jij weet: het festivalseizoen is een feit. En laten die heerlijk ontspannen, lome en romantische zomermaanden nu perfect aansluiten bij het plannen van een heuse festivalbruiloft. Breng je feestje naar buiten! Wij geven je 6 ideeën.

 

1. You are welcome!
Geef op de uitnodiging duidelijk aan dat alles buiten (en/of in een tent) plaatsvindt. Je kunt ook een passende dresscode vermelden.

 

2. Weer of geen weer
Zet een aantal manden met daarin teenslippers en zonnebrillen klaar. Of natuurlijk regenlaarzen en warme dekentjes, afhankelijk van de weersvoorspellingen. Soms kun je deze spullen huren via de eventplanner, dus vraag zeker even wat de mogelijkheden zijn.

 

3. Dance the night away
Een originele keuze is een silent disco: voorzie alle gasten van een koptelefoon waarmee iedereen hetzelfde hoort, maar dan zonder hinder voor woningen of dieren in de buurt. Onbeperkt swingen!

 

4. Foodtrucks
Wat is een festival zonder foodtrucks? Regel bijvoorbeeld een mobiele cocktailbar. Wist je trouwens dat het mixen van low-alcohol cocktails nu helemaal hip is? Zo blijf je helderder gedurende de avond, terwijl de smaak net zo feestelijk blijft.

 

5. Kies je tent
De doorgewinterde festivalbezoeker weet dat er veel verschillende soorten tenten zijn. Van heel subtiel en in camouflagekleuren tot prachtige witte bedoeïenententen die een instant boho-gevoel geven. Bekijk eerst het aanbod per organisator goed voordat je definitieve keuzes maakt, dat voorkomt teleurstellingen.

 

6. Eco-bruidspaar
Als we het toch over de natuur hebben: hoe tof is het om jullie liefde voor de natuur in álles te laten terugkomen? Zorg voor een minimum aan plastic afval en plaats recycle-bakken verspreid over het terrein. Ook voor de bedankjes kun je het zoeken in de natuurlijke hoek: zaadjes voor veldbloemen bijvoorbeeld. Dat is meteen een leuke knipoog naar jullie buitenbruiloft.

 

Categorie:  planning & organisatie Tags: festival bruiloft, buiten trouwen
Gerelateerde inhoud
Inloggen