4 lastige situaties op je bruiloft mét oplossing

Van ruziemakende ouders tot veganistische gasten op een barbecue-bruiloft: bij het plannen van jullie trouwdag kun je als bruidspaar een paar flinke uitdagingen tegenkomen. Geen nood! Hier krijg je oplossingen voor 4 conflictsituaties op een presenteerblaadje aangereikt.

 

Scenario 1
Moeten we stelletjes uitnodigen op wiens bruiloft we zijn geweest, maar waar we nu geen contact meer mee hebben?
In principe hoef je niemand ‘uit fatsoen’ uit te nodigen op je bruiloft. Vraag je af of je zin hebt om die mensen weer te zien na zo’n lange tijd. Aan de andere kant is een bruiloft hét moment om oude vriendschappen nieuw leven in te blazen.

 

Scenario 2
Mijn ouders bevinden zich al jaren in een soort stille oorlog. Wat moeten we doen met de tafelschikking?
Omgaan met gescheiden ouders kan lastig zijn. Tijdens je bruiloft zul je dit misschien juist voelen. Ga voor de trouwdag in gesprek met beide ouders. Geef aan dat jullie graag één dag wapenstilstand willen en dat het deze dag om jullie draait. Als jullie bezig zijn met de tafelindeling, kun je als bruidspaar een tafel delen met je getuigen en ceremoniemeester(s). De gescheiden ouders kun je dan aan aparte tafels plaatsen, die zo dicht mogelijk bij jullie staan, maar zo ver mogelijk uit elkaar. Ook kun je al je gasten aan één lange tafel zetten. Zo is iedereen gelijk en voelt niemand zich gepasseerd.

 

Scenario 3
Een aantal gasten is veganistisch, maar wij hebben een barbecue gepland. Wat nu?
Van alleen bijgerechten eten op een bruiloft wordt geen enkele gast blij. Vraag bij je cateraar naar veganistische opties voor op de barbecue en het buffet. Kan deze je niets aanbieden? Ga dan zelf op zoek naar een alternatief, zodat iedereen iets lekkers kan eten en zich welkom voelt.

 

Scenario 4
Mijn tante heeft ons een set met schalen gegeven die we echt niet kunnen gebruiken. Hoe moeten we hier mee omgaan?
Zeg allereerst ‘dankjewel’. Waarschijnlijk heeft je tante een bepaald idee bij dit cadeau en er veel geld aan uitgegeven. Maar het is ook zonde als jullie er niets mee doen. Het is prima om na het feest onder vier ogen met je tante te overleggen. Geef aan dat je heel dankbaar bent voor het cadeau, maar leg ook uit waarom je het niet kunt gebruiken. Misschien kan het nog geruild worden? Samen komen jullie vast tot een goede oplossing!

 

Categorie:  planning & organisatie Tags: bruiloft, trouwen, bruiloft dilemma's, bruiloftproblemen
Gerelateerde inhoud
Inloggen