Trouwen met sterren: Dennis Weening

Een bekende Nederlander die jullie huwelijk ceremonieel begeleidt of zelfs officieel maakt: voor iedereen die een vleugje showbizz aan z’n grote dag wil toevoegen.

 

“In het begin had ik best wat platte grappen voorbereid.”
- Dennis Weening

 

 

   Dennis Weening
Beroep: presentator, vj en (radio-)dj
Babs sinds: 2019

Hoe ben je het vak ingerold?
“Vorig jaar werd ik benaderd door Celebabs, een bedrijf dat bemiddelt tussen BN’ers en aanstaande bruidsparen. Natuurlijk is trouwen wel iets heel anders dan presenteren, maar ik moest denken aan toen ik met mijn vrouw Stella trouwde. We hadden een hele goede babs die ik in het voorgesprek allemaal onzin had verkocht, waardoor hij allemaal rare dingen moest vertellen tijdens onze huwelijksvoltrekking. Ik bedacht: ik kan als babs meehelpen om een huwelijk onvergetelijk te maken, dus ik besloot het gewoon te doen.”

 

Hoe beviel de vuurdoop?
“Die eerste keer was ik wel zenuwachtig, maar ik kende de bruidegom in kwestie waardoor het een mooi, persoonlijk verhaal werd. In het begin was het aftasten, want ik had best wat platte grappen voorbereid.”

 

Lees ook: 8 tips voor een persoonlijke ceremonie

 

En hoe pakte dat uit?
“Toen ik merkte dat de eerste grap net aan goed viel heb ik de rest maar achterwege gelaten, die waren namelijk nog veel erger. Je voelt als babs aan wat wel en niet kan.”

 

Wat was jouw kippenvelmoment?
“Het mooiste vond ik de spanning op de gezichten van de bruid en de bruidegom en de sfeer in de zaal. Het is een unieke gebeurtenis voor alle aanwezigen, om daar een leidende rol in te mogen spelen. Het geeft een verantwoordelijk, fijn gevoel.”

 

Wat zijn jouw sterke punten als babs?
“Vooral m’n humor. En ik ben rechtdoorzee, losjes en onbevangen. Ik denk dat niet iedereen van me verwacht dat ik werk als babs, maar ik vind dat het op de een of andere manier juist heel goed bij me past.”

 

Lees ook: Je eigen trouwambtenaar kiezen? Lees alles over de babs.

 

Categorie:  De Ceremonie Tags: BN'er als babs, babs, celebabs, bekende babs, trouwambtenaar
Gerelateerde inhoud
Inloggen