Wedding Ready! Drie bruiden in de make-over 

Verras drie bruiden met een professioneel haar- en make-upteam, de nieuwste bruidsmode rechtstreeks van de catwalk en geweldige accessoires die schitteren in het zonlicht. Het resultaat? Een dag om van te dromen!

Inhoudsopgave

Birte

Wat is jullie love story?

“Ik ontmoette Kevin voor het eerst bij een paasvuur. Een gezamenlijke vriend stelde ons voor en we klikten gelijk. We wisselden zelfs nummers uit, maar hebben eigenlijk nooit contact gezocht. Na twee jaar kreeg ik ineens een sms van Kevin. Ik was verrast, we begonnen te kletsen en hielden niet meer op. Dat is nu vier jaar geleden.”

Hoe verliep het aanzoek?

“We hadden het al over trouwen gehad en zelfs over of hij het goed zou vinden als ik hem ten huwelijk zou vragen. Ik heb graag de controle en wil weten waar ik aan toe ben, dus ik had er al over nagedacht om de rollen om te draaien. Maar hij was me voor! Op 24 december pakte hij me op en droeg hij me naar de woonkamer. Daar stonden overal kaarsen en lag een spoor van rozenblaadjes. Ik volgde het spoor, dat eindigde in een hart. Kevin ging middenin dat hart op een knie. Hij had de champagne al klaarstaan en we hebben twee uur lang alleen maar op de bank gezeten en gezwijmeld.”

Hoe ziet je grote dag eruit?

“De ceremonie gaan we gewoon op het gemeentehuis doen, in het bijzijn van onze dierbaren. Daarna volgt  een kleine borrel bij ons thuis. Twee weken later geven we een groot feest op een landgoed, met veel hout en groen: passend bij de rustieke stijl die wij wensen. We willen een ongedwongen sfeer en zo min mogelijk stress. Ik denk dat deze aanpak daarin voorziet, haha. Een goede dj vinden wij belangrijk, want we willen er een mooi feest van maken en dat uitbundig vieren op de dansvloer.”

Wat dacht je toen je vandaag in de spiegel keek?

“Dit was echt een geweldige dag! Het feit dat een professional mijn haar en make-up doet is niet alleen een verwennerij, maar ook verassend. Ik had dit kapsel nooit zelf uitgekozen, maar ik ben helemaal om. Dit past perfect bij mijn look! Het passen van de jurken was ook een hoogtepunt én heel spannend. Ik had voor het eerst een trouwjurk aan en dat is toch een bijzonder moment. Ik moest dan ook even een traantje wegpinken.”

Stylingtips

X Haar: met een messy bun geef je een speelse draai aan een klassiek kapsel.

X Lingerie: er zijn speciale korsetten voor jurken met een plunging decolleté.

X Make-up: ga je voor zware oogmake-up? Kies dan voor een naturel lip.

Nadeige

Wat is jullie love story?
“Jelle en ik komen allebei uit Groningen, maar we hebben elkaar toevallig ontmoet op een studentenreis in Boedapest. De laatste avond stond in het teken van een kroegentocht. Bij het laatste drankje zag ik hem ineens staan en voelde ik meteen kriebels. We hebben gepraat totdat de zon opkwam, om vervolgens de twintig uur durende busreis terug ook non-stop te kletsen.”

Wanneer werd de relatie officieel?
“Ik ging eigenlijk meteen voor een half jaar naar Taiwan, voor m’n studie. En ik wilde vrijheid. Maar Jelle bleef door mijn hoofd spoken en ondanks het tijdsverschil hebben we urenlang geskyped. Toen ik terugkwam hebben we het meteen officieel gemaakt. Alleen: na twee weken ging ik voor een half jaar naar Berlijn. Gelukkig is dat met de trein goed te doen.”

En nu, vier jaar later, gaan jullie trouwen!
“Yes! Ik droomde als klein meisje al van mijn bruiloft en had Pinterest-borden vol inspiratie. Maar die zijn allemaal verwijderd. Nu je voor het ‘echie’ gaat beslissen, merk je toch dat je andere dingen belangrijk vindt. Wij willen een intieme ceremonie met een groot feest, waarbij goed eten en drinken centraal staan. Wij zijn bourgondiërs, dat aspect mag op onze bruiloft niet ontbreken.”

Wat dacht je toen je vandaag in de spiegel keek?
“Het was fantastisch om voor het eerst bruidsjurken te passen. En overweldigend, want nu dringt het tot me door dat het echt gaat gebeuren. Het verbaasde me dat ik geen tranen in mijn ogen had, want toen ik mezelf in vol ornaat zag – met sluier, make-up en schoenen – werd ik heel emotioneel. En het cliché is waar: als je dé jurk aanhebt, dan weet je het gewoon. Ik werd heel erg aangetrokken door de glitters van de eerste bruidsjurk die ik paste, maar bij de derde trouwjurk wist ik meteen dat dit ‘m was. Ik had mezelf nog niet eens in de spiegel gezien, zodra ik de jurk aan had voelde het goed.”

Stylingtips

X Haar: een half updo met losse krullen past perfect bij deze vloeiende jurk.

X Jurk: vind je het transparante lijfje too much? De coupeuses van een bruidsmodespeciaalzaak kunnen het lijfje voor je voeren.

X Ceremonie: schrijf je eigen geloftes. Zo maak je het jawoord nog persoonlijker en intiemer.

Miranda

Wat is jullie love story?

“Ik kende Bertam al, hij is de zwager van een goede vriendin. Maar toen ik na mijn scheiding bij haar op bezoek was en hij binnen kwam lopen, zag ik hem pas echt. Mijn hart bonkte in mijn keel! Heel stom, ik kan het niet uitleggen, maar de vlam sloeg meteen in de pan. Daarna gebeurde er niets en daar baalde ik van, maar ik dacht ook: ik ben een gescheiden vrouw met drie kinderen, hij is zeven jaar jonger. Misschien is het beter zo? Toen werd ik uitgenodigd om met de vriendengroep mee te gaan kanoën en hij was er ook! Hoewel we het heel rustig aan hebben gedaan, voelde ik meteen dat het goed zat.”

Wat maakt hem zo leuk?

“Het is zó’n man, wauw! Ongelofelijk dat hij op mijn pad is gekomen. Ik geloof het soms nog steeds niet. Hij is knap, heeft een markant gezicht en ik zie liefde in zijn ogen. Dat trok mij verschrikkelijk aan. Hij is eerlijk, wat voor mij heel belangrijk is. Hij vult mij goed aan.”

Hoe heeft hij je gevraagd?

“Hij is op mijn vijftigste verjaardag op een knie gegaan, in het bijzijn van iedereen en niemand wist ervan. Ons nummer kwam op en ik wilde dansen, maar hij ging weg. Dat vond ik vreemd. En toen kwam hij aan met een klein taartje in z’n hand en daar stond een ringdoosje op. Hij had geen woorden, maar hij ging op z’n knie en toen begon ik te huilen. De cirkel is rond, het is zo mooi dat we onze liefde nu gaan bezegelen.”

Wat dacht je toen je vandaag in de spiegel keek?

“Hier zijn geen woorden voor, ik ben heel dankbaar dat ik heb mogen meewerken aan deze fotoshoot. De emotie zit ook heel hoog, want ik ben heel kritisch en perfectionistisch. Maar toen ik mezelf in de spiegel zag dacht ik: zo Miranda, je mag er wezen! En dat heb ik niet snel. Ze hebben echt naar me geluisterd – getoverd met mijn haar en mijn make-up precies gedaan zoals ik voor ogen had. Het is een heel natuurlijke look, je ziet mij en dat vind ik belangrijk!”

Stylingtips

X Haar: clip-in extensions zijn dé oplossing voor bruiden met dun haar.

X Jurk: door de naturelle onderlaag komt het kant extra goed tot z’n recht.

X Make-up: met professionele make-up creëer je een flawless look die de hele dag goed blijft zitten.

CREDITS:

FOTOGRAFIE Angela Bloemsaat

CONCEPT & STYLING Jody Pluimers

TEKST Jitske Kattenberg-Tuk

HAAR & MAKE-UP Sandra Bierens & Linda Storm

LOCATIE Landgoed De Salentein

BLOEMEN Bloemenservice Nederland