Micky: “Wij hoefden niet lang na te denken.” 

De gastenlijst; geen makkelijk onderwerp als je een bruiloft aan het plannen bent. Wie nodig je wel of juist niet uit? Stuur je iedereen een save the date en bekijk je te zijner tijd hoeveel gasten je mag ontvangen? Of zijn jij en je aanstaande het gewoon niet eens over het aantal gasten? Micky (28) en Sander (33) vertellen je alle ins en outs over hun struggles met de gastenlijst.

Micky: “Wij hoefden niet lang na te denken.”

“Ik ben in september ten huwelijk gevraagd. We waren meteen van plan om pas als alles weer rustig is te trouwen en we hebben al een beeld in ons hoofd van hoe we onze trouwdag willen beleven. De gastenlijst is ook al klaar, daar hoefden we niet lang over na te denken. Ik kom uit een redelijk kleine familie en heb goed contact met iedereen. Sander is indo en heeft een heel grote familie. Hij vroeg zich wel even af wie hij er nu echt bij wilde hebben. En nog steeds weet hij niet zeker of hij een aantal collega’s wel of niet moet uitnodigen. We proberen om echt alleen mensen uit te nodigen met wie we wekelijks, soms misschien maandelijks, contact hebben. Onze ceremonie houden we klein, om er een intiem moment van te maken. Alleen onze ouders, broers, zussen, peetoom en -tante en beste vrienden zijn erbij. Met het proosten en de taart komt de hele bups en mag iedereen meefeesten.” – Micky

Tip: “Vraag jezelf bij elke naam op de lijst af: zou ik het heel erg vinden als deze persoon er niet bij is? Is het antwoord nee, moet je diegene dan überhaupt uitnodigen?”

Wil jij meer tips en tricks van echte bruidsparen? Lees dan Van A naar Bruiloft – 6 bruidsparen vertellen over hun bijzondere trouwvervoer.