Magisch aanzoek in Venetië 

Wat is nou een mooier aanzoek, dan een aanzoek op vakantie? Tijdens de vakantie van Romy en Lars in het prachtige Venetië, is Lars totaal onverwachts op één knie gegaan. Dit gebeurde allemaal tijdens een gondelvaart.

Van beste vrienden naar verloofden

12 jaar geleden leerden Romy en Lars elkaar kennen op een feestje. Romy: “Hij zat al in dezelfde vriendengroep waar mijn beste vriendin ook in zat. De vonk sloeg niet gelijk over op dat feestje, we zijn eerst 4 jaar beste vrienden geweest.” Toen hij Romy leuk begon te vinden nam hij haar mee op date. Romy: “Na deze date besefte ik me toch wel dat ik hem erg leuk vond.” Nu 8 jaar verder, zijn de twee verloofd.

Voor Lars zijn 30e verjaardag gingen ze naar Venetië, Italië, op vakantie. Romy had dit voor hem geregeld. In Venetië liggen de welbekende gondels waarmee je een gondelvaart kunt maken. Romy: “We hadden al wel eens overdag een gondelvaart gemaakt, maar we wilden dit ook nog eens richting de avond doen. Op vrijdag 17 mei was het zover, op deze dag wilden wij de gondelvaart in de avond gaan maken. Wij gingen eerst wat drinken, dichtbij de Rialtobrug.”

Magisch aanzoek in Venetië
Foto: eigen foto

Het magische aanzoek in de gondel

“Rond 7 uur s ’avonds vroeg Lars heel relaxed of ik klaar was om de gondelvaart te gaan maken. Wij vroegen toen aan iemand die bij de gondels stond of dit mogelijk was. Dit was mogelijk, dus wij stapten de gondel in.”

“Aan het begin van de vaart vroeg hij aan de gondelier, of hij zijn telefoon vast wilde houden om wat foto’s te maken. Ik heb de hele vaart lang niet door gehad dat hij mij ten huwelijk ging vragen, de gondelvaart was gewoon relaxed en gezellig. Aan het einde van de vaart, terug bij de Rialtobrug, wilde de gondelier een foto van ons maken. Hij vond dit de mooiste plek van de vaartroute namelijk. Natuurlijk stemden wij daarmee in en we liepen naar het puntje van de gondel. Hier ging Lars opeens op één knie. Ik had dit totaal niet zien aankomen, aangezien hij totaal niet zenuwachtig overkwam. Natuurlijk zei ik volmondig ja! Hij wist ook al stiekem van tevoren dat ik ja ging zeggen. Dat was ook de reden dat hij in de loop naar het aanzoek toe niet zenuwachtig is geweest. Ik heb het er namelijk vaak met hem over gehad dat ik zou willen trouwen.”

“Lars had ook nog eens een speciaal ringdoosje vast bij het aanzoek, een Disney-ringdoosje namelijk. Bovenop dit doosje staat het Disneykasteel. Door dit doosje was ik al helemaal overtuigd. Ik ben gek op Disney.

Dromen van een zomerse bruiloft

De twee zijn op dit moment aan het rondkijken naar verschillende, potentiële trouwlocaties. “Wij komen uit het Westland dus onze bruiloft willen wij ook sowieso hier laten plaatsvinden. Van ons hoeft het niet in het buitenland. Wel dromen we van een zomerse bruiloft. Aangezien dit een drukke bruiloftenperiode is, gaan wij waarschijnlijk pas in 2026 trouwen. Maar dat is helemaal oké”. Romy is ook al aan het oriënteren over hoe ze haar bruiloft eruit wil laten zien. “Het Bruid & Bruidegom magazine gebruiken wij natuurlijk het meest als inspiratie. Ik heb al mooie foto’s uit het tijdschrift geknipt en er een moodboard van gemaakt.”

Lezen over een andere verloving?: Gossip Girl-acteur Ed Westwick is verloofd!