De Oostenrijkse bruiloft van Lisa en Sander 

Een heel weekend lang vierden Lisa en Sander, samen met hun intieme gezelschap, de liefde in het prachtige Oostenrijk. Hun bruiloft moest zonder twijfel plaatsvinden in het land waar ze elkaar 14 jaar geleden hebben ontmoet.

De Oostenrijkse bruiloft van Lisa en Sander
Foto: VUDINH PHOTOGRAPHY

 

Op een camping leerden ze elkaar kennen en sloeg de vonk bij Sander al snel over. Sander: “Ik was wat rebels en zorgde ervoor dat we geen kampvuur meer mochten maken. Lisa vond mij in het begin dus niet zo leuk.” Toch ontdooit ze en ontwikkelt ook zij gevoelens voor hem. Wanneer Sander haar na een tijdje in Nederland vraagt of ze zijn vriendinnetje wil zijn, zegt ze ja.

De magie van Oostenrijk

Het stel wist na hun verloving direct dat ze elkaar in Oostenrijk het jawoord wilden geven. “Oostenrijk voelt gewoon als thuiskomen,” vertelt Lisa. Ook hun gasten voelden zich helemaal zen tijdens het extra lange huwelijk. “Onze bruiloft begon voor sommigen al op vrijdag en eindigde maandag, na het ontbijt. Op zaterdag hadden we een pizza party met een zelfgemaakte quiz.” Tijdens de pre-party wisten ze hun gasten goed te verrassen: “We hadden Oostenrijkse klederdracht aangetrokken; Lisa in een dirndl en ik in een lederhose. Vanaf het balkon van ons hotel jodelden we naar onze gasten,” vult Sander haar aan.

Tranen van geluk

Ze begonnen de dag ieder apart en ontmoetten elkaar voor de first look. Sander: “Onze vrienden en familie vormden twee rijen tegenover elkaar, waar ik samen met mijn moeder doorheen liep. Aan het eind wachtte ik met mijn rug naar het pad gedraaid op Lisa.” Op haar beurt kwam Lisa aangelopen, die Sander vervolgens in zijn zij tikte, ten teken dat hij zich mocht omdraaien.

“Ik heb nooit last van stress of zenuwen, maar toen ik daar stond te wachten, werd ik echt zenuwachtig. Het enige wat ik dacht, was: schiet op, schiet op. Toen ik mij dan eindelijk mocht omdraaien, moest ik vrijwel direct huilen.” Sanders tranen van geluk komen voor Lisa als een verrassing: “Hij huilt nooit! Ik vond het zo bijzonder hem te zien huilen na al die jaren samen. Hij heeft gedurende de dag op verschillende momenten gehuild.”

Emotionele ceremonie

Na de first look gaan Lisa en Sander de bergen in voor hun trouwfoto’s. Ondertussen vermaken de gasten zich in het hotel, waarna ze met een shuttlebus naar de trouwlocatie gebracht worden. De sfeer zit er al direct goed in onder het bruidspaar en hun twintig belangrijkste vrienden en familieleden. Eén van deze gasten had een wel erg bijzondere rol tijdens de bruiloft: “We hebben een goede vriendin van ons, Stéphanie, gevraagd of ze wilde zingen.”

Lisa: “Toen ik naar het altaar liep en tijdens het tekenen, zou ze wat nummers zingen. Het was zó mooi, slechts drie mensen hebben het droog gehouden. Ook een dove vriendin, waarvoor uit Nederland een tolk was meegekomen, moest huilen. Stéphanie straalde gewoon zo veel emotie uit in haar mimiek en lichaamstaal.”

De Oostenrijkse bruiloft van Lisa en Sander
Foto: VUDINH PHOTOGRAPHY

Heel veel, plus een klein beetje

“Voor mij hoefden geloftes niet zo,” vertelt Sander. “Maar ik wist dat Lisa het wel erg mooi zou vinden.” Uiteindelijk leken de geloftes veel op elkaar. Lisa: “Beiden hebben we in onze geloftes verwerkt dat we altijd op één lijn liggen en sloten we af met een speciaal zinnetje, dat we wel eens tegen elkaar zeggen; Ik hou van je, heel veel, plus een klein beetje.”

Schnitzels en kaiserschmarrn

Waar voor de gasten de zang van Stéphanie een verrassing was, waren voor Lisa en Sander de bruidstaarten een verrassing. “De trouwlocatie heeft bijna alles geregeld en we hebben hen daar ook vrij in gelaten. We vonden het hartstikke leuk om meerdere taarten te hebben en gelukkig waren ze allemaal even lekker. Iedereen kon kiezen waar ze zelf zin in hadden,” legt Lisa uit.

“Voor het diner hadden Sander en ik typisch Oostenrijks eten gekozen. Zo begonnen we met een knödelsoep, gevolgd door niets minder dan schnitzel en frietjes. Als toetje aten we natuurlijk kaiserschmarrn.” De avond werd afgesloten met een gezellig dansfeest waarbij iedereen losging.

Nog meer echte bruiloften? Kijk dan op onze Real Life Weddings-pagina vol echte verhalen.

De Oostenrijkse bruiloft van Lisa en Sander
Foto: VUDINH PHOTOGRAPHY

Details van de bruiloft

Bruidsjurk: Bridalstar, Bruidsmode de Sluier

Trouwpak: ROKA

Trouwlocatie: Gamsalm Ehrwald, Oostenrijk

Hotel: Der Grüne Baum Hotel, Oostenrijk

Fotografie: VUDINH PHOTOGRAPHY