Destination wedding in Italië werd corona-bruiloft in het gemeentehuis 

De destination wedding in Italië werd een bruiloft in het gemeentehuis. Corona gooide flink wat roet in het eten, maar Beau (26) en Pascal (28) hoefden in ieder geval niet hun gastenlijst in te korten.

Destination wedding in Italië werd corona-bruiloft in het gemeentehuis
Foto: Julia Oud

Er stond familie op de gastenlijst die ik nauwelijks kende

“Onze bruiloft zou vorig jaar in Italië plaatsvinden en onze gastenlijst bestond uit 112 personen. De grootste uitdaging bij het samenstellen van die lijst, was dat er Italiaanse familie op stond die ik nauwelijks kende maar met wie mijn aanstaande een goede band had. Je trouwt samen, hij hecht er waarde aan als zij erbij zijn, dus uiteindelijk heb ik besloten dat ik me er niet druk om ging maken. En het scheelt dat de prijzen per gast in Italië een stuk lager liggen. Door corona moesten we verplaatsen.”

Met onze dierbaarste hebben we taart gegeten

“Mijn opa en oma zijn de belangrijkste mensen in mijn leven en door hun leeftijd weten we niet hoe lang zij nog bij ons zijn. Daarom zijn we op 29 juli vorig jaar voor de wet getrouwd in Nederland. Op het gemeentehuis mochten alleen de getuigen mee naar binnen en daarna hebben we taart gegeten met de mensen die ons het dierbaarst zijn. Vervolgens hebben we foto’s gemaakt en zijn er de rest van de dag verschillende mensen in groepjes van maximaal tien personen langsgekomen om ons te feliciteren. Zo konden wij onze dag toch delen en hoefden we de gastenlijst niet in te korten. En die bruiloft in Italië? Die doen we als we vijf jaar getrouwd zijn!” – Beau

De gouden tip van Beau: “Doe vooral wat je hart je ingeeft. Het klinkt cliché, maar zet op de eerste rij wie jij daar wilt hebben, niet de persoon die er volgens het boekje hoort te zitten.”