Alles over Married At First Sight ep. 9 

In deze aflevering zien we het ongemakkelijke diner van Paula, Remco en Paula's moeder... Maar ook hoe bruiden Laura en Cahalijne zich klaarmaken voor hun trouwdag en elkaar voor het eerst ontmoeten.

Alles over Married At First Sight ep. 9
Foto: RTL

Paula en Remco

Na het maken van de trouwfoto’s, is het tijd voor het diner. De moeder van Paula, Nella, wil graag even een speech houden. En als je dacht dat het met Nella niet erger kon dan dat het in de voorgaande aflevering al was, dan heb je het mis. Enthousiast pakt ze namelijk haar vragenlijst er weer bij. In het bijzijn van alle gasten, moet hij namelijk nogmaals haar vragen beantwoorden + nog een aantal extra vragen. Ondertussen zit vaders met een eigen lijst de score bij te houden. Er wordt flink gelachen, maar waarschijnlijk als een boer met kiespijn. De eindstand van de vragen? Remco heeft er 8 goed en 7 fout.

Oh dennenboom

“Hoe ik mijn toespraken altijd beëindig, zal ik jullie maar besparen” zegt Nella aan het eind van haar speech. Remco heeft waarschijnlijk wel iets meegekregen en geeft aan dat hij dacht dat ze wel eens deed zingen. De app komt dan ook uit de mouw: “Ik deed altijd na mijn kersttoespraak ‘oh dennenboom'” geeft ze toe. Paula voelt het al aankomen en begint in paniek “nee, nee, nee!” te roepen. Het mocht niet baten, Nella zet vrolijk in en begint te zingen.

Video: RTL

De openingsdans

Na het ietwat ongemakkelijke diner, is het tijd voor het feest. Zodra Paula en Remco de zaal binnenlopen, wordt er al enthousiast geroepen door de DJ: “Mag ik een heel groot applaus voor dit prachtige bruidspaar, Paula en Remcoooo!” Vervolgens zet hij ook direct een slowdance nummer in. Ze houden elkaar rond de middel vast en bewegen langzaam van links naar rechts. Gelukkig hebben ze zelf ook wel door dat het een beetje ongemakkelijk is, maar volgens Remco is het “altijd ongemakkelijk.” Het tempo van de muziek gaat omhoog en ook het bruidsboeket wordt gegooid.

Als de dag ten einde loopt, is het tijd om te vertrekken. Voordat het kersverse bruidspaar in de auto stapt, valt Paula eerst nog even -bijna- van de trap af. Gelukkig komt ze heelhuids beneden en gaan ze naar het hotel voor hun huwelijksnacht.

Video: RTL

Laura en Cathalijne

De huwelijksdag begint voor beide vrouwen rustig. Ze pakken op hun gemak de koffer in en maken zich klaar. Laura is nog wel wat chaotisch en heeft hier en daar wat moeite met het vinden van haar spulletjes. Uiteindelijk komt alles goed. Ze gaan in de haar en make-up en trekken beiden hun outfit aan. Cathalijne in haar trouwjurk en Laura in haar broekpak. Als kers op de taart krijgt Laura voor vertrek een kettinkje van haar ouders.

Video: RTL

De naam van de bruid

Aan Laura de eer om als eerst te horen met wie zij zal trouwen. Een goede vriendin van Cathalijne komt de kamer in, waar Laura met haar vader staat te wachten. De vriendin is direct onder de indruk, maar merk ook meteen haar accent op. “Je komt uit Brabant?” vraagt ze dan ook. De afstand vindt vriendin Willemien nog wel een dingetje, maar volgens Carlo kent liefde geen grenzen.

Gelukkig komt Willemien ook leuk nieuws brengen, namelijk de naam! Laura is enthousiast wanneer ze hoort dat haar aanstaande Cathalijne heet.

Video: RTL

“Ik wil koffie en plassen”

Ook Cathalijne staat te wachten op een bijzondere gast. Carlo komt als eerst binnen en vraagt hoe het met haar gaat. Daar is ze erg duidelijk in: “Uh nou, ze hadden beloofd dat ik koffie kreeg en naar de wc mocht… En nou sta ik hier.” Het geschrokken gezicht van Carlo spreekt boekdelen. Voordat ze naar het toilet mag, komt eerst haar vader langs. Hij heeft Cathalijne namelijk nog helemaal niet als bruid gezien. Het is een mooi en ontroerend moment.

Dan is daar het moment dat Cathalijne de broer van Laura mag ontmoeten. Ze stellen zichzelf aan elkaar voor en ook Cathalijne begint -net als vriendin Willemien- direct over het accent. De afstand is volgens haar gelukkig niet zo’n probleem geeft ze aan. Vervolgens vraagt Carlo of ze misschien nog iets anders wil weten. Het blijft stil en hij besluit naar haar te fluisteren dat ze om de naam moet vragen. Daar heeft ze echter geen boodschap aan. “Ik hoor dat zo meteen toch?” is haar reactie. Oeh, dat zag Carlo even niet aankomen. Een fragmentje van het momentje staat uiteraard voor je klaar:

Video: RTL

Daar komt de bruid

Dan het moment waar iedereen op heeft gewacht: de dames gaan elkaar ontmoeten! Laura betreedt als eerst de trouwzaal en stelt zich netjes voor aan de ouders van haar bruid. Tussen de gasten van Cathalijne waren al wat speculaties rondgegaan over de leeftijd van Laura. “Ik ben 27” laat ze weten, waar de gasten tevreden op reageren.

Vervolgens komt Cathalijne de zaal binnen. Het blijkt een schot in de roos. Beiden dames glimlachen van oor tot oor. “Wow, je ziet er echt prachtig uit” zegt Laura tegen haar bruid. Helaas moeten we nog een weekje wachten tot ze elkaar het jawoord gaan geven.

Video: RTL

Lees hier alle samenvattingen van Married At First Sight:

Married At First Sight aflevering 1

Married At First Sight aflevering 2

Married At First Sight aflevering 3

Married At First Sight aflevering 4

Married At First Sight aflevering 5

Married At First Sight aflevering 6

Married At First Sight aflevering 7

Married At First Sight aflevering 8

Married At First Sight aflevering 9

Married At First Sight aflevering 10

Married At First Sight aflevering 11