Alles over Married At First Sight ep. 5 

In deze aflevering zien we een flinke ruzie ontstaan tussen Nicole & Martijn en Wilfred & François die wél heerlijk genieten van hun vakantie. Daarnaast natuurlijk het feest en de huwelijksnacht van Richelle & Maarten en beginnen Loes & Wichian aan hun bruiloft.

Alles over Married At First Sight ep. 5
Foto: RTL

Nicole en Martijn

In deze aflevering serveren Nicole en Martijn ons de nodige dosis sensatie. Het bruidspaar wordt heerlijk wakker in Italië en ze maken zich rustig klaar voor de dag. Er wordt gelachen over de ongemakken van alleen zijn en je rug in te moeten smeren en vervolgens gaan ze erop uit om het hotel te verkennen. Ze lopen lekker rond en besluiten hier en daar een selfie te maken.

Wespen

Nicole en Martijn besluiten hun uitgebreide ontbijt aan het zwembad in de Italiaanse zon te houden. Helaas komen er nogal wat wespen op af, waar Nicole ernstig allergisch voor is. Dat is zo opgelost, denkt Martijn, en ze verhuizen naar binnen. NA het ontbijt barst echter de bom. Ze besluiten samen het (super koude) zwembad in te gaan, waar Martijn over zijn negatieve gevoelens begint te praten.

Ruzie

Er is een ruzie ontstaan doordat Martijn met twee dingen zit. Het eerste dat hem dwarszit heeft te maken met het autorijden van de dag ervoor (aflevering 4). Als rijinstructeur kroop Nicole achter het stuur van de huurauto, maar hier was Martijn het niet mee eens, als man hoort hij namelijk achter het stuur te zitten. Daarnaast zou Nicole hem in de ochtend meerdere keren terecht gesteld hebben. Nicole schrikt van de beschuldigingen en wil maar al te graag van Martijn horen wát ze dan precies gedaan of gezegd heeft waardoor hij zich zo voelt. Ook had ze liever dat Martijn in het moment zelf laat weten dat het niet goed voelt, in plaats van achteraf. Martijn ziet het echter niet zo zitten om in te gaan op specifieke momenten en daarmee besluit hij dat de ruzie klaar is, tot groot verdriet van een emotionele Nicole.

Video: RTL

Ruzie 2.0

Nadat het stel een time-out heeft genomen, zoeken ze elkaar weer op. Helaas gaat het er de tweede ronde niet beter aan toe. Nicole probeert uit te leggen waarom ze graag voorbeelden van de situatie wil, maar Martijn gaat er alsnog tegenin.

Video: RTL

Loes en Wichian

Voor Loes en Wichian is het bijna tijd om in het huwelijksbootje te stappen. Loes is druk bezig met het inpakken van haar koffer voor de huwelijksnacht en natuurlijk de huwelijksreis. Nadat de koffer is ingepakt, is het tijd voor make-up. Samen met haar vriendinnen wordt er druk gesproken over ‘de perfecte ring’. Want, zo vindt haar vriendin, als de man een goede ring uit zoekt dan zit het wel snor. Zodra Loes helemaal ready is, vertrekt ze naar de trouwlocatie.

Ondertussen maakt ook Wichian zich klaar voor de grote dag. De slaapkamer is als eerst gedaan, daar heeft hij een dekbed met ‘his side’ en ‘her side’ op gedaan. Na het bed, is hij aan de beurt. Hij krijgt wat hulp en weet zich in zijn trouwpak te hijsen. Als finishing touch maakt hij zijn veteranenspeldje vast aan de revers van zijn jasje. Hij doet nog even zijn haar om vervolgens met een motorstoet te vertrekken.

Video: RTL

De perfecte match

De gasten zijn al gearriveerd en Carlo loopt rond om ze te ondervragen. Volgens een van haar velen tantes is Loes ‘klein en pittig’ en heeft ze iemand nodig die stevig in zijn schoenen staat en niet al te groot is. Een vriend van Wichian vertelt dat hij een pittige dame nodig heeft, die hem vrij laat en tegengas geeft. De broer van Wichian geeft aan dat de bruid vooral neit te afhankelijk moet zijn en ook wel echt zelfstandig is.

Lisa of Loes?

Een van de tantes van Loes (die van de bloemenwinkel) mag samen met Carlo naar Wichian om hem te vertellen hoe zijn bruid heet. Ze is direct ondersteboven van de bruidegom en vindt hem een perfecte match voor Loes. “Wow” zegt ze. Ondertussen is Wichian ervan overtuigt dat ze Lisa heet en zegt dat ook vol overtuiging. “Het begint wel met een L, de tweede letter is een O” zegt tante. “Loes?!” vraagt Wichian blij. Tante bevestigd en Wichian straalt van geluk “leuke naam” laat hij weten. Tante wordt emotioneel en Wichian verzekert haar dat alles goed komt.

Ook Loes mag natuurlijk de naam van haar toekomstige partner weten. Samen met haar broertje staat ze te wachten op de moeder van Wichian. Deze begint al bijna direct te huilen zodra ze Loes ziet. “Wat een geweldige meid, ze ziet er mooi uit en ook een hele fijne uitstraling.” Moeders laat per ongeluk al de naam van de bruidegom vallen en Loes is meteen enthousiast. Zodra zijn moeder vertrekt oefent Loes nog even op de naam.

De bruiloft

Wichian loopt de trouwzaal in en draait nog een rondje aan het altaar. Wederom rollen de tranen over de wangen van zijn moeder en hij besluit haar even een kus en knuffel te brengen. Ondertussen zijn Loes en haart broertje (die haar weggeeft) onderweg naar de trouwzaal. Loes komt de zaal in en Wichian glimlacht. Ze stellen zichzelf aan elkaar voor en geven drie kussen. Wichian lijkt vooral onder de indruk van haar figuur “zandlopertje hè!” roept hij door de zaal. Vervolgens kletsen ze even over hun familie.

Video: RTL

Wilfred en François

Wilfred is een echte vroege vogel. Zodra hij wakker wordt, is hij volgens François al echt ‘aan’. Ze besluiten wat baantjes te trekken om vervolgens een lekker ontbijt te bestellen via de roomservice. ”Mijn gevoel voor François is met namen respect. Ik zie hem als een rustig baken vooral. Mijn maatje is het sowieso” geeft Wilfred ondertussen aan. Het eten wordt gebracht en de twee maken er een gezellig ontbijt van. Normaal gesproken eet Wilfred hagelslag -in een mix van puur en melk- met veel boter, een gekookt eitje, koffie en verse jus d’orange. “Heb je tijd teveel?” schrikt François. De verrassing blijkt dat Wilfred iedere dag rond 6 uur opstaat.

François schrikt zich rot van het complete ochtendritueel van Wilfred en weet bijna niet hoe hij moet reageren. Hij staat ongeveer een kwartier voordat hij naar werk moet op, en pakt dan ook nog eens de fiets in plaats van te lopen. Dit gesprek aan de ontbijttafel is goud waard, een fragmentje willen we je dan ook zeker niet onthouden.

Video: RTL

Wilfred de waterrat

Na het ontbijt duiken de twee weer het water in. Dit keer met een soort jetski-bootje. Wilfred gaat achter het stuur en François veilig achterop. “Echt heel leuk om dit met jou te doen” zegt Wilfred tegen François. “Nou toenadering is er zeker en je vertrouwt elkaar heel erg. Het is zo mooi allemaal. Je beseft sowieso dat je getrouwd bent, je hebt je partner bij je ook al ken je hem niet. Maar je leert elkaar eigenlijk heel goed kennen” zijn de woorden van François.

Er wordt nog even in de zee gezwommen en gesnorkeld. Vooral Wilfred is volgens François een echte waterrat. François moet nog wel even acclimatiseren, maar is blij dat Wilfred hem ook wel vrij laat en gewoon ook zelf z’n ding doet.

Video: RTL

Richelle en Maarten

Na het maken van de trouwfoto’s, is het tijd voor het diner. Maarten houdt een korte speech “Welkom iedereen, vrienden familie, schoonfamilie nu ook..” en na de speech wordt er heerlijk gegeten. Met volle buikjes wordt vervolgens de dansvloer betreden. Thinking Out Loud van Ed Sheeran galmt door de ruimte en Richelle en Maarten beginnen aan hun eerste dans.

Wijnen

Na de romantische dans gooit Richelle haar boeket en is het tijd voor het échte wilde feest! Richelle is vooral onder de indruk van de drankkeuze van Maarten: “Ik vind het zo leuk dat je gewoon wijn drinkt!” zegt ze. Waarop hij weer “Ja, natuurlijk!” roept. Plots is het bruidspaar in de lucht te vinden. Vrienden hebben het opgetild en ze geven elkaar een lieve kus. Eenmaal op de grond is er nog tijd voor een romantische dans voordat ze vertrekken.

Huwelijksreis

De hotelkamer voor hun huwelijksnacht valt enorm in de smaak. Het bad en de champagne worden als eerst opgemerkt, vervolgens de brief met daarop de bestemming van hun huwelijksreis! Ze vertrekken de volgende ochtend naar het Golden Rock Resort op het Caribische eiland Sint Eustatius.

Video: RTL

Lees hier alle samenvattingen van Married At First Sight:

Married At First Sight aflevering 1

Married At First Sight aflevering 2

Married At First Sight aflevering 3

Married At First Sight aflevering 4

Married At First Sight aflevering 5

Married At First Sight aflevering 6

Married At First Sight aflevering 7

Married At First Sight aflevering 8

Married At First Sight aflevering 9

Married At First Sight aflevering 10

Married At First Sight aflevering 11