Alles over Married At First Sight ep. 4 

In deze aflevering worden er maar liefst vier bruidsparen gevolgd. Zo zien we hoe Richelle en Maarten elkaar het jawoord geven. Wilfred en François die de huwelijksnacht doorbrengen en vervolgens op reis gaan. Daarnaast natuurlijk ook Nicole en Martijn die al op huwelijksreis zijn en worden er twee nieuwe kandidaten voorgesteld.

Alles over Married At First Sight ep. 4
Foto: RTL

Richelle & Maarten

Het is tijd voor Richelle en Maarten om met elkaar te trouwen! Richelle komt samen met haar vader naar het altaar gelopen en Maarten is blij verrast. “Wat zie je er echt prachtig uit, echt fantastisch!” roept hij uit blijheid uit. Beiden zijn ze toch ietwat verlegen, maar ook erg enthousiast. Dan is het tijd voor de trouwambtenaar om het bruidspaar aan elkaar -en de andere familie- voor te stellen.

Enschede

Hij begint bij Maarten. “Maarten is geboren op 8 augustus 1990 in Enschede. … En na het VWO ben je bedrijfskunde gaan doen, zowel een bachelor als master. Afgerond in Enschede. Maarten is projectleider bij het ziekenhuis in Enschede” en ga zo maar door. Op een gegeven moment lagen Richelle en de gasten in een deuk. Vooral toen de moeder van Maarten er ook nog eens bij werd gehaald. Hier hebben we uiteraard een fragmentje van klaargezet.

“Normaal kritisch”

Dan is het tijd om Richelle voor te stellen. Het verhaal begint bij haar studie en werkprestaties en gaat al gauw over haar liefde voor sport. Vooral hun gedeelde passie voor tennis schept direct een band. “Als klein kind dacht jij altijd dat het heel mooi zou zijn om te trouwen. Terwijl toen je ouder was, laten we zeggen rond je 20ste, kwam er een gevoel bij jou ‘nou, echt per se hoeft het niet’. Maar, nu je een relatie zoekt, vindt je het echt weer mooi om te gaan trouwen.” Dat laatste is natuurlijk weer goed nieuws, gezien ze letterlijk aan het altaar zit. Haar goede vriendin concludeerde in ieder geval, als excuus op het feit dat het daten niet echt een succes was: “Ze is niet overdreven kritisch, gewoon normaal kritisch.”

Het jawoord

Dan is het tijd voor de geloften en het jawoord! Beiden zeggen ze “ja” en vervolgens mag er gekust worden. Maarten is direct enthousiast en duikt naar Richelle toe om haar te kussen. Vervolgens worden de Siebel Juweliers trouwringen uitgewisseld en laat het bruidspaar deze trots zien. De documenten worden ondertekend en het bruidspaar trekt zich terug met een drankje.

Video: RTL

Iedereen is blij

Terwijl Richelle en Maarten even zijn teruggetrokken, zijn de families en vrienden van het bruidspaar zich aan het mengen. Ze stellen zich aan elkaar voor en feliciteren elkaar uiteraard met het huwelijk. De moeder van Maarten is erg te spreken over Richelle: “Ik vind het een hele mooie vrouw. Het lijkt mij een hele leuke gezellige vrouw.” Ook zijn vrienden vinden Richelle ‘perfect’ en geven aan dat de match volgens hen niet beter kan. Ook de vriendinnen van Richelle zijn laaiend enthousiast. “Als ik de verhalen hoor van de trouwambtenaar over zijn leven, dan denk ik; dit past perfect!”

De eerste hap

Dan is het tijd voor taart. Samen snijden ze hun prachtige bruidstaart aan vol macarons en roze rozen. Hier en daar gaat het wat klungelig, maar ze komen eruit. Maarten geeft Richelle de eerste hap, al gaat dat alles behalve soepel. Terwijl hij met zijn vorkje een hap voorbereidt, zegt hij “jij mag eerst proeven hè”. Waarna Richelle vervolgens ietwat verward reageert “met jouw vorkje of zelf?” Maarten stelt haar gerust dat het heus wel van zijn vorkje mag. Vervolgens geeft Richelle hem de eerste hap van haar vorkje.

Trouwfoto’s

Na de taart is er een moment vrijgemaakt om foto’s te schieten. Dit gaat er wederom wat ongemakkelijk aan toe. Richelle en Maarten moeten duidelijk nog even loskomen. Wanneer de fotograaf dan ook om een kusje vraagt, zijn ze in het begin ook een beetje van hun stuk gebracht. Uiteindelijk komen ze wat los en zijn wij er zeker van dat de foto’s leuk zijn geworden.

Video: RTL

Nicole & Martijn

Het bruidspaar begint hun dag zoals alleen zij dat kunnen: met champagne. Ze vertrekken met het vliegtuig naar Puglia, Italië, voor hun huwelijksreis. Ze zijn wat speels en er worden regelmatig kusjes uitgedeeld. Eenmaal aangekomen op het vliegveld, pakken ze hun huurauto. Vanzelfsprekend stapt Nicole achter het stuur, als rijinstructeur. Martijn is daar echter niet over te spreken en is van mening dat hij zijn mannelijkheid verliest door als ware passenger princess in de auto te zitten. “Nou ik vond dat ze echt véél te lang deed over achteruitparkeren, niet normaal. Maar goed, maakt niet uit, haha!” Verder loopt de rit ook niet compleet soepel. Zouden ze zich vervelen na de vlucht? “We zijn nog niet eens bij Ikea geweest en we hebben nu al ruzie” zegt Martijn. Waarop Nicole verbaasd reageert dat als hij dat al ruzie vindt, het niet goed gaat komen.

Courgette?

De twee komen aan in hun hotel en zijn direct onder de indruk. De lobby valt in de smaak en ook de kamer is het bruidspaar erg over te spreken. ”Oh wow, we hebben een walk in closet! Die heb ik thuis niet eens” roept Nicole terwijl ze de kledingruimte in loopt. Martijn laat vervolgens weten dat het toilet groter is dan zijn keuken thuis, oeps.

Dan is het tijd voor het diner! De twee hebben een romantisch tafeltje aan het zwembad gekregen. Het voorgerecht valt enorm in de smaak en er ontstaat een discussie over wat het nou eigenlijk is. Brood of aardappel? Eindconclusie: zucchini. Oftewel courgette. Martijn kent de Nederlandse vertaling niet plots gaat het gesprek over eggplants, emoji’s en courgetten. Natuurlijk hebben we ook hier een fragmentje van.

Video: RTL

Wilfred & François

In de vorige aflevering zagen we natuurlijk hoe dit kersverse bruidspaar elkaar het jawoord gaf. Na het jawoord, het eten van de taart, het maken van de trouwfoto’s en het diner, is het tijd om de dag af te sluiten met het feest. Het eerste lied is direct een romantische versie van Love Me Like You Do, waar Wilfred en François hun eerste dans op doen. Tijdens het feest zit de sfeer er goed in en wordt er ook veel gekust!

Beiden mannen zijn dolgelukkig met elkaar en met de dag. Vooral met de families en vrienden die goed samenkomen en heerlijk met elkaar mixen. Wilfred vertelt over het moment dat hij François voor het eerst zag: “Ik zag hem aankomen en ik dacht: ‘oh die ogen.'” Ook François blikt op een positieve manier terug op de dag “het is heel relaxed, zo fijn.” De twee stappen in de auto om van het feest naar de hotelkamer te gaan en Wilfred grapt dat hij al 3x getrouwd geweest is. Vier maal scheepsrecht, zegt François.

Jullie gaan naar…

Eenmaal in de hotelkamer spot Wilfred direct de brief met daarop de bestemming van hun huwelijksreis: Sint Maarten! Ze lezen de brief  “Na deze bijzondere dag begint het grote avontuur pas echt. Jullie gaan morgenochtend op huwelijksreis naar het meest tropische stukje van Nederland. Jullie gaan naar St. Maarten, een eiland in de Caribische zee. Witte stranden, palmbomen, een betere omgeving is er niet om de liefde voor elkaar te verkennen.” Vervolgens is het tijd voor champagne en om naar bed te gaan.

Video: RTL

Tijd voor vertrek!

De volgende ochtend stappen ze in het vliegtuig en gebruiken ze die tijd om elkaar beter te leren kennen. “Dit is de leukste manier om toch die kleine dingen van elkaar te leren kennen. Net hadden we het erover van ‘wat doe jij ‘s ochtends op je brood?’ en ‘wat eet jij dan het liefst?’ We hebben straks de tijd om dat allemaal uit zoeken, om elkaar echt te leren kennen” vertelt Wilfred.

Prachtig uitzicht

Ze komen aan in het hotel en betreden de kamer. Het eerste dat opvalt is het feit dat ze een keuken hebben, er overal romantische rozenblaadjes liggen en dat hun kamer een killer view heeft. De fles champagne wordt geknald en er wordt een glaasje gedronken op de liefde. Ze genieten van het uitzicht en zien op het gras beneden zelfs meerdere leguanen lopen.

Video: RTL

Loes

Het is tijd voor een nieuwe kandidate: Loes! Loes is 30 jaar oud en zit vol energie. Ze is sprankelend en lekker aanwezig op een positieve manier. Ze is docente beeldende vorming & design en daarnaast leercoach. Volgens de experts kan ze de stabiliteit die haar match haar te bieden heeft, goed gebruiken. Ze komt uit een fijn gezin waar vroeger alles al draaide om ‘doen waar je gelukkig van wordt’. Ze is altijd al een vaders meisje geweest, maar helaas is hij een paar jaar geleden overleden na drie jaar ziek te zijn geweest. Ondanks het grote gemis, omschrijft Loes zichzelf als grappig, lief en wil ze vooral doen waar ze plezier uit haalt. Inmiddels is ze alweer twee jaar vrijgezel en toe aan een man.

Wichian

De match voor Loes is Wichian, een 34-jarige militair bij Defensie. Hij woont in Apeldoorn en heeft daar ook nog een eigen bedrijf in chauffeursdiensten. Wichian komt oorspronkelijk uit Thailand en is vanuit daar op 3-jarige leeftijd geadopteerd door zijn Nederlandse ouders. Zij hadden eerder al zijn broer geadopteerd en toen die vijf jaar was, hebben ze Wichian naar Nederland gehaald. Hij kwam hier terecht in een warm gezin en ze hebben een goede band. Wichian omschrijft zichzelf overigens als een enorme kaaskop. Inmiddels is hij alweer een jaar single en staat hij te popelen om thuis te komen dat er iemand op hem wacht, en dat hij zich kan verheugen om iemand weer te zien.

Ik ga trouwen!

Uiteraard moeten familie en vrienden ingelicht worden over het aanstaande huwelijk. Wichian gaat bij zijn ouders langs om het grote nieuws te brengen. Moeders probeert met pijn en moeite haar tranen in te houden, maar laat zich dan toch even gaan. “Ik vind het heel fijn voor je. Tenminste, ik hoop het” zegt ze. Ook Loes gaat het nieuws aan haar familie brengen. Vol enthousiasme rent ze de bloemenzaak waar haar moeder werkt binnen: “MAM! Ik ga trouwen!” Ook haar moeder is laaiend enthousiast, al vindt ze het wel wat spannend.

Video: RTL

De juiste kleding

Nu iedereen op de hoogte is, is het tijd om op zoek te gaan naar de trouwkleding. Wichian stapt de winkel in om een trouwpak uit te zoeken. Als eerst wordt hij in een grijs ruitjespak gehesen. Een prachtig pak, maar volgens moeders past het toch niet helemaal bij hem: “Ik vind het wat rustig, wat saai.” Oei, tijd voor de volgende! Het blauwe pak dat hierna volgt, is een schot in de roos. Mama Adi moet dan ook direct huilen wanneer ze Wichian in het trouwpak voor haar ziet staan. Ook Wichian houdt het op zijn beurt dan niet meer droog. Als kers op de taart krijgt hij ook nog eens een kaart en een cadeautje van Loes. Uiteraard worden er puntjes geteld en komt hij zelf uit op ‘Lisa’.

Ook Loes moet eraan geloven. Waar jurk nummer 1 iedereen verplettert van schoonheid, vinden ze hem toch wat too much. De jurk wordt ingeruild voor een strakker exemplaar en de missie is duidelijk geslaagd. Nadat de jurk is gekozen en de champagne is ingeschonken, krijgt ze een kaart en cadeautje van Wichian. “Lieve aanstaande vrouw, samen zijn wij dit avontuur aangegaan. Wat een grote uitdaging is dit. En wat mooi dat we dat samen kunnen doen, jij en ik. Samen elkaar ontdekken en elkaar leren kennen. De dagen ben ik aan het aftellen tot de dag dat ik je eindelijk mag ontmoeten. Ik hoop dat deze kaars voor ons lang mag branden.” Het cadeau dat erbij zit is een kaars, tot grote tevredenheid van Loes, die de kaars ook nog eens lekker vindt ruiken.

Video: RTL

Lees hier alle samenvattingen van Married At First Sight:

Married At First Sight aflevering 1

Married At First Sight aflevering 2

Married At First Sight aflevering 3

Married At First Sight aflevering 4

Married At First Sight aflevering 5

Married At First Sight aflevering 6

Married At First Sight aflevering 7

Married At First Sight aflevering 8

Married At First Sight aflevering 9

Married At First Sight aflevering 10

Married At First Sight aflevering 11