Alles over Married At First Sight ep. 2 

In aflevering 2 zagen we hoe Nicole en Martijn elkaar het jawoord gaven en tot diep in de nacht gefeest hebben. Ook zagen we Wilfred en François die zichzelf klaarmaakten voor hun bruiloft en werd er een nieuw stel geïntroduceerd. Genoeg te lezen dus!

Alles over Married At First Sight ep. 2
Foto: RTL

Nicole & Martijn

Nadat Nicole aan het altaar verscheen, moest er toch het een en ander duidelijk gemaakt worden. Kenden ze elkaar al? Waren ze samen op Ibiza? De twee zijn lichtelijk van slag en weten het eigenlijk niet zo. “Het is bizar toeval dat jullie vorige week op hetzelfde moment op Ibiza waren’’, spreekt Babs Mariëlle onder toezicht van het paar en de gasten. Drie gemeenschappelijke vriendinnen weten precies hoe het zit, zij hebben het geheim namelijk bewaard gehouden (waarover straks meer). De vriendinnen kregen van zowel Nicole als van Martijn een uitnodiging voor het huwelijk. “Toen hadden we zoiets van: Wat moeten we nu? We hebben vanaf dat moment gedacht: dit houden we geheim, het is hun dag.’’

De geloften

Na alle gekkigheid is het tijd om dit huwelijk officieel van start te laten gaan. Babs Mariëlle vertelt in prachtige wijze aan beiden deelnemers met wie ze nou eigenlijk gaan trouwen. Want, ze hebben elkaar dus toch écht niet op Ibiza gezien. Er wordt nog een gouden tip van Astrid, de beste vriendin van Nicole, ingegooid: “Je hoeft haar niet per se uit te laten praten, dat doet zij namelijk bij jou ook niet” en vervolgens is het tijd voor de geloften.

Video: RTL

“Ja, ik wil”

Na de geloften is het tijd voor het jawoord en het uitwisselen van de ringen. Ook nu blijft het bruidspaar de kijkers verbazen, zo zag niemand aankomen dat Martijn eigenlijk Arie heet. Na het jawoord geven de twee elkaar – na een korte twijfel – een vluchtige kus op de mond en schuiven ze bij de ander de ring om.

Zodra een rust momentje gepakt hebben, proosten de twee. “Op ons” zegt Nicole terwijl ze haar glas heft. Niet lang daarna gaat iedereen aan het taart en laten zowel de ouders van Nicole als vrienden van Martijn weten dat ze er wel vertrouwen in hebben. Ondertussen vertrekt het bruidspaar naar buiten om de trouwfoto’s te maken. De twee kunnen hun handen niet van elkaar afhouden en er wordt ook meerdere keren gekust. Dat voorspelt een hoop goeds!

Proost!

Na het eten van de bruidstaart en het schieten van de foto’s is het tijd voor het diner. De eerste toost is van het bruidspaar. Nicole tikt met haar bestek tegen het glas om de aandacht erbij te krijgen, maar al snel grijpt Martijn in om het even wat luider te doen. “Wij willen even een toost uitbrengen, want we houden enorm van drinken,” zegt Martijn lachend terwijl Nicole hem aanvult: “en een feestje.” Hun speech wordt opgevolgd door die van zijn zoon: “Ik wil namens ons drieën even zeggen dat we heel trots zijn op onze vader dat hij dit avontuur is aangegaan. We vinden het een hele leuke match en we hopen dat het wat gaat worden.” Nicole is ontroerd en voelt zich enorm welkom dankzij de mooie woorden van Martijns zoon.

Dan is het eindelijk tijd voor het feest! Hetgeen waar waarschijnlijk de hele Ibiza groep op aan het wachten was. Met het nummer When Love Takes Over wordt het feest ingeluid. Een hit die volgens Martijn toch “echt niet zijn muziek” is. Alsnog besluit het bruidspaar samen een dansje te wagen. Tussen het dansen door wordt er ook steeds meer duidelijk geschept over de gehele Ibiza situatie. Zo kreeg Martijn van de gezamenlijke vriendinnen blijkbaar een appje om ‘niet over MAFS te praten’ en hebben de drie nog meer events op een sneaky manier langs elkaar heen gespeeld.

Video: RTL

Wilfred & François

In de vorige aflevering zagen we al hoe Wilfred en François aan elkaar gekoppeld waren, in de episode is het tijd voor de twee om zich klaar te maken voor hun bruiloft. Voordat het zo ver is, moet iedereen nog wel even op de hoogte gesteld worden van het aankomende huwelijk. François gaat langs bij zijn moeder om het grote nieuws te brengen. “Oh geweldig!” slaakt zijn moeder enthousiast uit. “Je zorgt ook altijd voor verrassingen hè” gaat ze verder. Zodra ze te horen krijgt dat zoonlief François niet weet met wie hij gaat trouwen en meedoet aan Married At First Sight is ze nog steeds net zo enthousiast. “Oh God schattebout, allez dan maar!”

Wilfred neemt, ter voorbereiding van de grote dag, plaats in de kappersstoel van zus Linda. Samen bedenken de twee een plan voor wanneer Linda de aanstaande van Wilfred niet zou zien zitten. Ondertussen staat François in de winkel om zijn trouwpak uit te zoeken. Ook hier in moeders van de partij.

Video: RTL

“Im a good catch”

De grote dag is aangebroken en François ontwaakt in zijn eentje in een hotelkamer. Maastricht was best ver en hij had geen zin om in de file te eindigen. Voor het gemak besloot hij een kamer te boeken in de buurt van de trouwlocatie. Hij maakt zichzelf klaar en ook dit keer komt zijn moeder langs, nog steeds net zo enthousiast en vrolijk als eerder. Het is duidelijk dat deze moeder ieders hart heeft gestolen gisteravond. Tegelijkertijd maakt ook Wilfred zich klaar voor de bruiloft, wel vanuit huis. Trots laat hij zijn mix & match trouwpak zien dat hij in de zaak van een vriend heeft gekocht. Ruit, op ruit, op ruit met achter in de kraag van colbert “I’m a good catch” geborduurd.

Je gaat trouwen met…

Vlak voordat de bruiloft gaat plaatsvinden komt Swen (een goede vriend van François) even op bezoek bij Wilfred en zus Linda. Hij heeft een cadeautje mee met daarbij een kaart. Wilfred is direct enthousiast en begint vrolijk de puntjes op de kaart te tellen. “Acht puntjes” zegt hij. Vervolgens krijgt Swen het teken van Carlo dat hij de naam mag zeggen. “Je gaat trouwen met François” vertelt hij aan Wilfred en Linda. De twee zijn direct te spreken over de naam.

Ook François krijgt bezoek, namelijk van Linda. Zij brengt een zelfgemaakt cadeautje met een kaart waar een wel heel kort maar krachtige boodschap opstaat. Het cadeau is een zelfgemaakt schilderijtje met een geinige boodschap op de achterkant. “Wat geweldig, wat goed!” lacht hij. Na die lachbui om het schilderij en de boodschap, krijgt ook hij te horen met wie hij gaat trouwen. “Ik had gedroomd dat hij Bram zou heten” vertelt François aan Linda, die vervolgens net zo doet of hij het goed had. Gelukkig geeft ze hem dan toch nog wel de echte naam: “Wilfred.”

Video: RTL

Richelle

We kennen al twee stellen, tijd om het derde stel te introduceren! Als eerst hebben we Richelle, een 30-jarige dame uit de buurt van Den Bosch. Ze is lief, zorgzaam en vooral erg sportief. Zo is ze al vanaf haar zesde fanatiek aan het tennissen en doet ze regelmatig mee aan toernooien en competities. Richelle is trots op het afronden van haar studie en het zelfstandig kopen van haar huis. “Mijn huis is groot genoeg, maar ik mis toch echt iets. Dat ik het gewoon met iemand kan delen en dat ik samen met iemand hier een toekomst op kan bouwen.” Ze heeft aardig wat moeite gestopt in het daten, maar het lukte steeds niet verder te komen dan vluchtige dates. Ze merkt vooral dat niet iedereen even serieus is en dat vindt ze lastig. Waar ze naar op zoek is? Een partner waar ze zich fysiek tot aangetrokken voelt.

Maarten

Maarten is 32 jaar en komt uit Enschede. Hij heeft een sterke band met zijn moeder en broer. Vooral het verliezen van zijn vader, op 18-jarige leeftijd, creëerde een sterke band tussen het overgebleven gezin. Met het verlies van zijn vader, die aan ALS en dementie leed, heeft hij veel geworsteld. Ook vandaag de dag neemt hij de worstelingen met zich mee. Maar, het heeft hem ook gebracht dat hij weet waar hij staat en goed weet wat hij wil. Inmiddels is hij toe aan huisje, boompje, beestje. Het ‘huisje’ zit ook bij Maarten wel snor, hij kocht vorig jaar een huis in de straat van zijn moeder. “Dat is ook wel handig” zegt hij er zelf over. Net als Richelle is hij dol op tennis en doet ook met regelmaat mee aan toernooien en competities. Waar hij op valt? Blond en sportief.

Video: RTL

Lees hier alle samenvattingen van Married At First Sight:

Married At First Sight aflevering 1

Married At First Sight aflevering 2

Married At First Sight aflevering 3

Married At First Sight aflevering 4

Married At First Sight aflevering 5

Married At First Sight aflevering 6

Married At First Sight aflevering 7

Married At First Sight aflevering 8

Married At First Sight aflevering 9

Married At First Sight aflevering 10

Married At First Sight aflevering 11