Alles over Married At First Sight ep. 1 

Gisteren was daar dan eindelijk de eerste aflevering van het achtste seizoen Married At First Sight! Ook wij zaten voor de buis en hebben een heerlijke recap voor je klaarliggen... Iets met Ibizafeestjes en de bruid en bruidegom die elkaar 'soort van' kennen. Pak er maar een lekker kopje thee bij en lees snel verder.

Alles over Married At First Sight ep. 1
Foto: RTL

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

De aflevering begint al direct vol sensatie. Experts Anne Campagne, Eveline Stallaart, Patrick van Veen en Radboud en Liselotte Visser ‘bieden’ op hoeveel koppels er dit seizoen gaan slagen. Het hoogste bod? Alle 6. Nou, dat willen wij wel zien natuurlijk!

Je gaat trouwen!

De kandidaten worden in twee groepen met het smoesje ‘de laatste testdag’ naar locatie gelokt waar Carlo Boszhard ze met een gouden envelop begroet. De gouden envelop is voor slechts één van de kandidaten, die te horen krijgt dat hij/zij mag trouwen. Zowel Loes als Maarten ontvangen via deze envelop het goede nieuws dat zij in het huwelijksbootje mogen stappen. Waar de rest lichtelijk aangeslagen is, kunnen die twee hun blijdschap zeker niet in bedwang houden. Gelukkig is er ook nog goed nieuws voor de rest. Loes gaat verder met het lezen van de brief uit de envelop en ontdekt dat iedereen toch echt over drie weken het jawoord zal geven. Bij de mannengroep op de boot haalt Carlo zijn inner Oprah Winfrey naar boven en roept “jij gaat trouwen!” “en jij gaat trouwen!” “jij gaat ook trouwen!” en vervolgens kijken we naar 5 mannen die bijna staan te stuiteren van geluk.

Nog één iemand is op dit moment nog totaal niet op de hoogte van wat er komen gaat. Kandidate Laura is namelijk ziek en niet aanwezig op deze ‘laatste testdag’. Via Facetime krijgt ook zij te horen dat ze binnenkort aan het altaar moet verschijnen.

Video: RTL

Nicole

De eerste twee die gaan trouwen zijn niet Loes en Maarten, wat je wellicht zou verwachten gezien zij als eerst het nieuws ontvingen, maar Nicole en Martijn! Nicole is een 47-jarige Amsterdamse die wel gek is op een feestje, en dan vooral als dat feestje zich in Ibiza afspeelt. Verder is ze creatief, energiek en rijinstructeur van beroep. Ze heeft geen kinderen maar gaat alles behalve alleen door het leven. Hondje Bram en vriendinnen vergezellen haar. Na haar laatste relatie vielen de datingapps toch tegen en ook de single mannen van Amsterdam waren niet geschikt. “Er zijn vrij weinig leuke single mannen. En de mannen díé er zijn, zien ook heel veel leuke single vrouwen, dus die gaan – hupsakee – door naar de ander.” Nadat ze een poging heeft gewaagd bij Lang Leve de Liefde, is nu MAFS aan de beurt.

Martijn

Dan leren we Martijn kennen, een 50-jarige uit Eindhoven. Een echte Brabander, zo zegt hij zelf. Hij heeft een rijk sociaal leven en is dol op gezelligheid. Ook hij is dus nooit alleen, al komt dat ook doordat hij drie kinderen heeft. Een dochter (19) en zoon (16) uit zijn eerste huwelijk en nog een dochter (11) met zijn tweede vriendin. Zijn kids kunnen in ieder geval niet wachten voordat hij weer gaat trouwen. Ook Martijn is dol op Ibiza en ‘af en toe’ een feestje maar zit liever met zijn voeten in het zand. Zijn reden om bij Married At First Sight aan te kloppen? Hij was het daten beu en vond het te kortstondig en niet diepgaand genoeg.

Ontroerende brieven

Nadat familie en vrienden zijn ingelicht, is het tijd om trouwpakken en trouwjurken te passen! Martijn neemt zijn oudste dochter en twee vriendinnen mee om zijn Jac Hensen trouwpak uit te zoeken. Hij vertelt dat hij al eerder getrouwd geweest is en daar met veel plezier op terugkijkt. “Ik denk vooral dat ik nu beter weet wie ik ben, waar ik voor sta. En dat ik dat ook kan uitstralen, waardoor je een betere balans hebt tussen ons beiden.” Nadat hij zijn keus op pak nummer twee heeft laten vallen, deze past namelijk beter bij zijn ogen, krijgt hij een kaart van zijn aanstaande. De kaart valt in de smaak en hij staat te popelen om met haar in het huwelijksbootje te stappen.

Ook Nicole gaat naar de bruidszaak voor haar outfit. Ze neemt moeder Jos, haar zus en beste vriendin mee om trouwjurken te passen. Tijdens het passen laat Nicole weten dat haar vorige relatie stukliep doordat ze te snel gingen samenwonen. Een lichtelijk gewaagde keus om mee te doen aan MAFS, maar de vorige seizoenen hebben hier en daar al veel goeds en moois laten zien. Na het passen krijgt ook Nicole een kaart van haar aanstaande, waar ze al direct over te spreken is.

Video: RTL

Moeder Jos verspreekt zich

En dan natuurlijk het moment waar we al de hele aflevering op zitten te wachten: de bruiloft. Maar eerst mag moeder Jos de toekomstige man van haar dochter ontmoeten. Gelukkig is Jos direct enthousiast, totdat ze zichzelf verspreekt. Uit het niets laat ze de naam ‘Nicole’ vallen en raakt ze zichtbaar in paniek. “Knippen, knippen!” roept ze terwijl Carlo haar geruststelt en laat weten dat het helemaal geen ramp is. Martijn was in de dagen voor de bruiloft al druk aan het raden hoe ze zou heten maar Nicole was nog niet in hem opgekomen. Zijn eigen moeder was trouwens niet aanwezig bij de bruiloft. Net als zijn vader en zus. Zij houden niet van TV, dus hij belt ze direct na de bruiloft.

“Ja, dat is de ex van…”

Inmiddels is het toch echt tijd voor de bruiloft en Martijn loopt de zaal in. Moeder Jos zit te stralen van geluk en denkt nog terug aan hun ontmoeting van daarvoor. “Grappig genoeg zit er een enorme overlap in. We kennen elkaar allemaal een beetje uit het uitgaansleven,” laat hij al snel vallen. Ook tussen de gasten begint aardig wat geroesemoes te ontstaan en verdwijnt ook langzaam de glimlach op het gezicht van Jos. “Ja, dat is de ex van…” “Ja” “Iedereen kent elkaar stiekem een beetje.” “Heel grappig.” “Dat verzin je toch niet.”

Vervolgens komt Nicole samen met haar vader de zaal in en stellen de twee zich aan elkaar voor met drie kussen. Dan dropt Martijn de Ibiza bom en de overlap in vrienden. “Ik was vorige week in Ibiza, dus waarschijnlijk was jij dan ook in Ibiza.” Dat gaat interessant worden!

Video: RTL

Wilfred

In de eerste aflevering leren we ook nog het tweede stel kennen: Wilfred en François. Wilfred is 48 jaar en komt uit Emmen. Zijn ware passie is het inrichten en opbouwen van huizen. Zelfs meubels maken is voor Wilfred niet te gek. Zijn eigen stijl omschrijft hij als eclectisch, minimalistisch maar ook weer maximalistisch. Als het interieur van zijn toekomstige echtgenoot hem niet aanstaat, dan is dat geen probleem, hij kan het namelijk zo aanpassen. “Alles kan eruit en alles kan er weer nieuw in” zegt hij. Hij is er helemaal klaar voor om het huwelijk in te gaan. “Ik zou graag een partner willen om samen naar vrienden te gaan. Ik mis het het meeste op het moment dat je ergens naartoe gaat. Dan is iedereen altijd met z’n tweeën. En dan ben ik weer degene die daar alleen naartoe gaat.” Gelukkig vinden zijn zus en haar man het in ieder geval niet erg als Wilfred ergens (alleen) verschijnt. De oneliner “Tis geen feest als Wilfred er niet is geweest” wordt gedropt en dan is het tijd om François te ontmoeten.

François

François is een 49-jarige senior brand ambassador uit Maastricht. Hij is gek op kleding en zit al sinds zijn zestiende in de modebranche. Ook heeft hij al sinds zijn 16e een eigen paard en is zijn liefde voor paarden er in de jaren niet minder op geworden. Mocht zijn hubby to be bang zijn voor paarden, wil François hem wel over die angst heen helpen. “Maar als ieder zijn eigen ding heeft, ook leuk” laat hij weten. François heeft twee lange relaties gehad, waarvan de laatste stuk liep door een te groot leeftijdsverschil. Inmiddels is hij dus weer op zoek en scoort het liefst een atletische man die langer is dan hij en een echte ‘doener’ is. Ook moet zijn aanstaande een passie voor werk hebben, mooie ogen en verzorgde tanden. Over zijn deelname zegt hij; “Ik mis vooral dat je thuiskomt en weet dat er een ander is. Dat mis ik heel erg.”

Lees hier alle samenvattingen van Married At First Sight:

Married At First Sight aflevering 1

Married At First Sight aflevering 2

Married At First Sight aflevering 3

Married At First Sight aflevering 4

Married At First Sight aflevering 5

Married At First Sight aflevering 6

Married At First Sight aflevering 7

Married At First Sight aflevering 8

Married At First Sight aflevering 9

Married At First Sight aflevering 10

Married At First Sight aflevering 11