Zo stel je de perfecte cadeaulijst samen

Bruiloftsgasten willen vaak niet met lege handen verschijnen en dat betekent dat jullie een berg cadeaus kunnen verwachten. Om ervoor te zorgen dat je alleen die spullen krijgt die je ook echt wilt, is het handig om een cadeaulijst samen te stellen.

Eén van de meest gestelde vragen aan bruidsparen is: "En, wat willen jullie voor een cadeau?" Dat is jullie kans om dat mooie servies, die geweldige pannenset of dat speciale kunstwerk te vragen. Want zoiets bijzonders als een bruiloft vraagt om bijzondere cadeaus die een blijvende herinnering vormen aan die geweldige dag.

Geld: do or don’t?
Geld is één van de meest populaire 'cadeaus', maar veel gasten vinden het leuker om iets tastbaars te geven óf om te weten waar hun geld toe bijdraagt. Daarom is een huwelijkslijst zo handig. Gasten zien precies wat ze kunnen kopen en weten zeker dat het cadeau in de smaak zal vallen. En je voorkomt het risico dat je vijf dezelfde cadeaus krijgt.

Wat zet je op de cadeaulijst?
Het antwoord is simpel: alles wat jullie willen hebben! Dit is het ultieme verlanglijstje. Kies voor spullen die je zelf niet zo snel zou kopen, maar wel heel graag wilt hebben. Let er wel op dat er iets voor verschillende budgetten is. Omschrijf ook duidelijk wat jullie willen en waar het te koop is. Nog beter: zet er een foto bij!

Hoe laat je weten wat jullie wensen zijn?
Volgens de etiquette is het niet netjes om informatie over cadeauwensen op de uitnodiging te vermelden, maar tegenwoordig is bijvoorbeeld het 'envelopje' algemeen geaccepteerd. Je kunt ook een apart papiertje bijvoegen, met daarop informatie over je huwelijkslijst. Andere oplossing: verwijs naar jullie eigen weblog of website of naar jullie ceremoniemeesters.

P.S.
  • Een servies is een perfect item voor op de cadeaulijst. Afhankelijk van hun budget kan iedere gast een onderdeel geven: dinerborden, de eierdopjes of die mooie slaschaal.
  • Jullie bruiloft is de perfecte gelegenheid om met de hulp van jullie gasten de oudere keukenspullen te vervangen voor nieuwe, hoogwaardige items.
  • Zijn jullie wijnliefhebbers? Dan kun je gasten vragen of ze hun favoriete wijn mee willen nemen. Of plaats wijnaccessoires (wijnrek, karaffen etc.) op jullie lijst!
Categorie:  Huwelijksgeschenken Tags: Cadeau, bruiloft, trouw, trouwdag, huwelijk, geschenk, cadeaulijst, huwelijkslijst, persoonlijk, peper en zout, lijst, uitzet, servies, etiquette
Gerelateerde inhoud
Inloggen