Nieuwe trend: de unplugged wedding

Nog voor het jawoord staan er dertig foto’s van jullie bruiloft op Facebook en is jullie dag een trending topic op Twitter. Welkom bij de bruiloft anno nu. Maar wat als je dit helemaal niet wilt? Dan organiseer je een unplugged wedding!

Tijdens de huwelijksceremonie staar je liefdevol in de ogen van je kersverse echtgenoot. Je kijkt even om naar alle favoriete mensen in jullie leven om dit bijzondere moment ook met hen te delen. Maar het enige wat je ziet zijn smartphones, camera’s en tablets… Welkom in de 21ste eeuw, waar bijna iedereen een Facebook- of Twitter-account heeft en alles met elkaar wil delen. Ze zijn wel aanwezig, maar zijn je gasten ook betrokken bij jullie bruiloft?

Status veranderen
Er zijn bruidsparen die het erg leuk vinden om ieder moment op Facebook en Twitter te delen. Maud Wijn koos voor een interactieve bruiloft en liet haar gasten gebruikmaken van de speciale app ‘Wedding Party’ waarmee ze foto’s konden maken en delen met het bruidspaar. “Wij vonden het erg leuk, want we zijn zelf nogal Web 2.0. En ik ben webdesigner dus ik ‘moest’ wel!”, aldus deze bruid.

Geen afleiding
Niet elk bruidspaar stelt het op prijs als gasten foto’s van de bruiloft delen met hun vrienden en volgers. Speciaal voor deze bruidsparen is er nu een nieuwe trend: de unplugged wedding. Gasten worden gevraagd om geen foto’s en berichtjes op social media te plaatsen, maar vaak ook om geen foto’s te nemen, vooral niet tijdens de ceremonie. Het idee is dat ze hierdoor volledig bij de dag betrokken zijn, niet zijn afgeleid én niet in de weg staan als de professionele bruidsfotograaf foto’s aan het nemen is.

Boodschap op Facebook
Hoe laat je jullie gasten weten dat jullie bruiloft of delen ervan ‘unplugged’ zijn? Je kunt ervoor kiezen om op de dag zelf een mededeling te laten doen door de ceremoniemeester of trouwambtenaar. Andere bruidsparen kiezen ervoor om vooraf hun wensen duidelijk te maken. Bruid Annemieke Heersping-Wiegers en haar man schreven in een brief aan hun gasten dat ze het op prijs zouden stellen als er pas iets op Facebook geplaatst zou worden, nadat het bruidspaar dit zelf had gedaan. “We vonden het niet leuk als onze avondgasten alles al gezien zouden hebben voordat ze op de bruiloft kwamen.” Liever geen brief? Dan kun je natuurlijk ook altijd van tevoren een verzoekje plaatsen op Facebook…

Lees hier wat andere bruidsparen vinden van de unplugged wedding!
Categorie:  planning & organisatie Tags: Social media, facebook, twitter, unplugged wedding, mobiele telefoons, smartphones, bruidsfotografie
Gerelateerde inhoud
Inloggen