©Peter van Alphen voor Studio 5982

Klaar voor de (trouw)dag? Go!

Opstaan, mooi maken, jurk aan, klaar… zo zal de ochtend van je trouwdag er waarschijnlijk uitzien. Maar je wilt ook dat hij vooral lekker ontspannen verloopt, toch? Met deze voorbereidingstips ben je hiervan verzekerd!

De wekker gaat en de mooiste dag van je leven breekt aan… spannend! Zet een vrolijk nummer op en je zult zien dat de eerste zenuwen verdwijnen. Het beste tijdstip om op te staan hangt natuurlijk helemaal af van de afspraken met je kapper en de visagist. Stem deze goed af op het eerste huwelijksonderdeel dat je gepland hebt.

Wanneer, wie, waar?
Het is belangrijk om te weten wie op welk moment naar jou toekomt. Komt jullie bruidsfotograaf om jouw aankleedmoment vastleggen? Kleden ook je moeder of je bruidsmeisjes zich bij jou om? Bedenk dat je waarschijnlijk hulp nodig hebt bij het aantrekken van je jurk, daarom is het handig om iemand mee te nemen wanneer je je trouwjurk ophaalt. De verkoopster kan dan aan jullie beiden uitleggen hoe je de jurk het beste aantrekt en hoe je de sleep vastmaakt. Draag je een sluier? Zorg er dan voor dat er ook iemand bij is wanneer je kapper uitlegt hoe je deze bevestigt en afdoet zonder je kapsel te verpesten. Wanneer je samen met je moeder, zus of vriendinnen omkleedt, stem dan van te voren af hoeveel visagisten jullie boeken en wie wanneer opgemaakt wordt.

Eten en aankleden
Trouwen met een lege maag… mmm, niet zo verstandig. Sla daarom het ontbijt zeker niet over! No worries, ook met een volle(re) maag pas je nog steeds in je trouwjurk. Zet ook wat drankjes en lichte hapjes klaar voor tijdens het aankleden. Je trouwjurk trek je pas op het allerlaatste moment aan. Hang ‘m ondertussen op een geschikte plek zodat de fotograaf er een mooie foto van kan maken.

First look
Dan rest er nog één puntje: waar zien jij en je geliefde elkaar voor het eerst als bruid en bruidegom? Heel klassiek voor het altaar? Of doen jullie een speciale first look-fotoshoot? Of haalt hij je thuis op? Alle drie heel leuk; je zult alleen nog eventjes een keuze moeten maken…

To-do-lijstje voor je trouwdag
- een playlist maken voor de ochtend
- ontbijt laten bezorgen
- snacks en drankjes halen
- een mooie hanger voor de jurk bestellen (kijk bijvoorbeeld op Etsy.com)
- kleinigheidje voor de bruidskinderen kopen
- nagels lakken (de avond van tevoren)
- noodtasje inpakken (met een extra panty, klein naaisetje, deo e.d.) dat je ceremoniemeester meeneemt
Categorie:  planning & organisatie,  Bruidsmode Tags: Trouwdag, tips, ochtend, handig, voorbereiding, planning
Gerelateerde inhoud
Inloggen