Gaat jouw bruiloft niet door? Gebruik dit stappenplan

Het zou de mooiste dag van jullie leven moeten worden, maar nu corona om zich heen grijpt, kunnen bruiloften die gepland stonden tot en met maandag 6 april helaas niet doorgaan. Wat ontzettend jammer, maar jullie gezondheid staat natuurlijk altijd voorop! En raak vooral niet in paniek, want voor ieder probleem is ook een oplossing. Wij maakten een kort stappenplan zodat jullie het nodige in kaart kunnen brengen.

 

Stap 1. Lees de contracten die je hebt gesloten met je fotograaf, locatie en eventueel catering goed door en bel hen daarna op om samen de oplossingen te bespreken. Is het mogelijk om de bruiloft kosteloos te verplaatsen naar de (na)zomer en alsnog een waanzinnige dag te beleven?

 

Stap 2. Bel ook jullie gemeente op en vraag of het mogelijk om ook het jawoord voor de burgerlijke stand te verzetten. Hebben jullie ook voor een kerkelijk huwelijk gekozen, dan raden wij aan om ook bij die kerkgemeente te informeren wat de mogelijkheden zijn. Wie weet zijn er in rustigere tijden nog plekjes genoeg.

 

Stap 3. Je vraagt je natuurlijk ook af hoe het zit met het financiële plaatje? Helaas is hier geen duidelijk antwoord dat voor ieder bruidspaar geldt, omdat ieder koppel te maken heeft met andere contracten. Belangrijk is in ieder geval die goed door te lezen om erachter te komen wat je rechten zijn. Heb je een bruiloftsverzekering afgesloten, dan kan die helpen in het vergoeden van gemaakte kosten. Check dit bij je verzekeraar. Heb je die niet, maar wel een rechtsbijstandverzekering? Dan kun je je door deze partij laten informeren wat je rechten zijn.

 

Stap 4. De honeymoon is vaak ook al geboekt. Zou jij in maart of april vertrekken, neem dan contact op met je reisorganisatie. Veel vliegmaatschappijen maken het mogelijk om de vlucht kosteloos om te boeken, zodat jij en je lief alsnog een toffe huwelijksreis beleven, al is het op een later moment.

 

Stap 5. Als er uiteindelijk een nieuwe datum is, sturen jullie opnieuw een save-the-date kaart – of een appje kan natuurlijk ook - naar al jullie gasten. Ook zij vinden het jammer het feestje nu te moeten missen en voelen met jullie mee. Daarom zullen zij er alles aan doen om op de nieuw geplande datum aanwezig te zijn en er alsnog een grote party van te maken.

 

Heel veel succes! Wij hopen dat jullie alsnog een prachtige trouwdag mogen vieren op een later moment met al jullie dierbare gasten. En voor nu: pas goed op jezelf!

 

Categorie:  planning & organisatie,  Nieuws Tags: Verzekering, huwelijksverzekering, corona
Gerelateerde inhoud
Inloggen