Huwelijksdagverzekering bood dit bruidspaar uitkomst!

Als Juliette en Mark op een bruidsbeurs spontaan een huwelijksdagverzekering afsluiten, gaan ze er niet van uit dat ze hem écht nodig zullen hebben. De realiteit blijkt anders: hun trouwdag moet worden afgezegd. Mede dankzij de verzekering vieren zij een jaar later alsnog hun bruiloft. Nu nog mooier.

Mark (34) en Juliette (28) lopen op een trouwbeurs als ze aangesproken worden over een huwelijksdagverzekering. In eerste instantie zeggen ze allebei volmondig (en tegelijkertijd) ‘nee’. “Maar er werd ons uitgelegd wat er allemaal gedekt is onder de verzekering, zoals bijvoorbeeld ziekte of overlijden van derdegraads familieleden of het faillissement van een locatie. Toen leek het ons best handig.”

Moeilijke beslissing
Natuurlijk verwacht het stel nog steeds niet dat ze gebruik zullen maken van de verzekering, maar dat verandert als vijf maanden voor de bruiloft Marks neefje Mason wordt geboren met een aangeboren ziekte. “We kregen het advies om de bruiloft gewoon door te laten gaan”, vertelt Juliette. “Maar drie weken voor de bruiloft werd Mason ernstig ziek; zo ziek dat we uiteindelijk twee dagen voor de bruiloft besloten om alles af te zeggen.”

Tweede bruiloft

Wonder boven wonder wordt Mason weer helemaal beter en is hij zelfs ringendrager op de ‘tweede’ bruiloft die ruim een jaar later wordt gevierd. “Toen we opnieuw met organiseren begonnen, kwamen we erachter hoeveel de laatste maanden voor de bruiloft in het teken van angst en verdriet hadden gestaan”, aldus Juliette. “De tweede keer was de stress er helemaal af. Het belangrijkste was dat we er allemaal zouden zijn.”

Eregast
Het draaiboek voor de eerste bruiloft was natuurlijk al helemaal klaar en kan gewoon uit de kast getrokken worden. Mark en Juliette veranderen een paar details: een ander kleurenthema, nieuwe uitnodigingen en meer gasten. Juliette: “De tweede keer hebben we meer mensen uitgenodigd, juist omdat we onze dag met iedereen wilden vieren.” En als extra bonus is Mason één van de eregasten. “Mark nam hem op zijn arm en zo kwamen ze de zaal binnen. Dat was een heel emotioneel moment en het gaf onze ceremonie een extra dimensie.”

Net zo bijzonder

Het bruidspaar is vol lof over de manier waarop de verzekeringsmaatschappij alles heeft afgehandeld, zodat ze echt hun droombruiloft kunnen organiseren. Juliette: “We hadden de bruiloft hoe dan ook afgezegd en die beslissing werd geen seconde makkelijker ondanks de verzekering die we hadden. Maar wat wel echt fijn was, was dat we na de verdrietige periode net zo’n bijzondere, grootse dag konden organiseren als de eerste keer.”
Categorie:  planning & organisatie Tags: Huwelijksdagverzekering, trouwverzekering
Gerelateerde inhoud
Inloggen