© Tanja de Maesschalk

Decoratie en verlichting op je grote dag

Een persoonlijke en unieke bruiloft zit ‘m vooral in de details van de grote dag. Met een mooie decoratie en prachtige verlichting kun je precies die sfeer creëren die jullie graag willen. Met deze tips helpen we jullie alvast een handje op weg.

Lampions
Organiseren jullie een romantische tuinbruiloft? Hang lichtslingers of mooie lampions in de bomen. Ook erg leuk en mooi bij een vintagethema: tafellampen als alternatief voor kaarsen.

Originele zitplaatsen
Een passende zitplaats voor ieder trouwfeest: strobalen bij een countrystijl-bruiloft, witte vierkante poefen voor de trendy bruiloft en antieke stoelen, versierd met gekleurde strikken, voor een vintagelook.

Zaalindeling
Hoe vinden de gasten hun tafels? Hang bijvoorbeeld een groot bord bij de entree van de zaal waarop ieders naam en tafelnummer staan. Alternatief: zet naamkaartjes neer met op de achterkant het tafelnummer of de tafelnaam waar ze verwacht worden.

Waaier
Als jullie een buitenbruiloft vieren, maak je je gasten vast blij met een waaier of een kleine parasol. Kies een exemplaar dat past bij jullie thema(kleur).

Gastenboek
Hebben jullie een gastenboek? Vergeet geen plek vrij te laten voor de foto’s! Jullie kunnen de ceremoniemeester vragen om met een polaroidcamera in de weer te gaan (hoog retrogehalte!) of plaats een fotohokje waarin de gasten zelf helemaal los kunnen gaan.

Windlichten
Heeft jullie locatie een mooi terras of een spectaculaire trap richting de entree? Versier het pad dan met mooie windlichten aan de zijkanten.

Van piepschuim
Letters van piepschuim kun je in elke gewenste kleur verven en zijn een leuk decoratie-element voor op tafel. Het enige wat je hoeft te doen is: verven, met stofjes beplakken, of…

Tafelnummers
Hoe noemen jullie de tafels? Tafel 1, 2 en 3? Kies liever voor steden waar jullie samen iets mee hebben of voor de titels van jullie lievelingsfilms.

Naamkaartjes
Puur natuur: afhankelijk van het thema verander je dennenappels of gewone appels in stijlvolle naamkaarthouders. Voor nog wat extra glamour spray je ze vooraf met goud- of zilverlak.
Categorie:  Decoratiethema's,  DIY voor je bruiloft,  DIY voor je bruiloft Tags: Bruiloftsdecoratie, decoratie, zelf maken, decoratie zelfmaken, DIY bruiloftsdecoratie, trouwdecoratie, verlichting, lampions, windlichten, zaalindeling, gastenboek, zitplaatsen
Gerelateerde inhoud
  • Bloemen op de grote dag Bloemen op de grote dag
  • Van Black Tie tot White Tie Van Black Tie tot White Tie
  • Sieraden als bruiloftsdecoratie Sieraden als bruiloftsdecoratie
  • 20 vragen aan je locatie 20 vragen aan je locatie
Inloggen