Foto’s: Rachel Dubbe, Clarissa Visagie

De leukste bruiloftstaken voor kinderen

Kinderen op de bruiloft? Gezellig! Door jullie eigen kinderen of neefjes en nichtjes een speciale taak te geven, voelen ze zich superbelangrijk. Tien ideeën om de allerkleinsten bij jullie grote dag te betrekken!

1. Ringen brengen
Ringendrager is een perfecte taak voor kinderen. Geef ze een ringenkussen of een alternatief zoals een muziekdoosje, knuffelbeer of houten treintje. Tip: oefen thuis alvast een paar keer.

2. Ceremoniële taken
De bruiloftsceremonie eindigt met een hamerslag van de ambtenaar. Laat de kinderen deze taak op zich nemen. Of laat ze, net als de getuigen, een speciale kinderakte tekenen.

3. Bloemen strooien/bellen blazen
Laat de kinderen voor jullie uit lopen met een strooimandje vol met bloemblaadjes. Ook leuk: geef alle kinderen een bellenblaas, zodat jullie opgewacht worden door een wolk van bellen.

4. Sleep dragen
Het ziet er schattig uit en kinderen vinden het vaak een heel gewichtige taak. Dus als je een jurk met een lange sleep hebt, willen ze die vast voor je dragen.

5. Gastenboek en cadeautafel beheren
Oudere kinderen kunnen helpen door te zorgen dat iedereen zijn of haar naam in het gastenboek zet en de cadeaus in ontvangst nemen.

6. Bedankjes uitdelen
Naarmate de dag vordert, bestaat de kans dat kinderen zich gaan vervelen. Hét moment om te vragen of ze willen helpen met het uitdelen van de gastenbedankjes.

7. Optreden
Zijn jullie bruidskinderen dol op zingen of dansen en niet bang om in de spotlights te staan? Vraag ze dan tijdens de ceremonie of receptie een optreden te geven. 

8. Locatie versieren
Ook in het voortraject zijn er genoeg klusjes! Vooral praktische zaken zoals het versieren van de feestlocatie, de tuin of het huis vinden kinderen geweldig.

9. Foto’s maken
Voor de kwaliteit van de foto’s moet je het niet doen, maar je bruidskinderen vinden het vast een eervolle taak om voor fotograaf te spelen.

10. In de bediening
Leuk voor groot én klein: hapjes serveren, drankbestellingen opnemen, glazen ophalen en taart uitdelen.
 
Categorie:  Bruidskinderen Tags: Kinderen, bruidskinderen, ringendrager, bruidsmeisjes, volwassen bruidsmeisjes, bruidskleding, kinderbruidskleding, bruidsjonker, bruidsjongen, bloemenmeisje, bloemen, ringen brengen, bruiloft, trouwen, huwelijk, taken
Gerelateerde inhoud
  • Maak je bruiloft kidsproof! Maak je bruiloft kidsproof!
  • Bruidsmeisjes anno nu Bruidsmeisjes anno nu
  • 10 manieren om jullie ringen te presenteren 10 manieren om jullie ringen te presenteren
Inloggen