© www.weddingconcepts.co.za

20 vragen aan je locatie

Je weet met wie je wilt gaan trouwen, dan is de volgende belangrijke beslissing wáár jullie je bruiloft willen houden. Stel eerst deze twintig vragen, dan weet je zeker dat jullie je droomlocatie hebben gevonden! 
Kun je ook trouwen op de locatie?
Tegenwoordig worden steeds meer plaatsen aangesteld als huis der gemeente. Misschien vinden jullie het juist leuk om de ceremonie, receptie en het feest op één locatie te houden.
Is er een bruiloftsarrangement? 
Veel locaties bieden een speciaal trouwarrangement waar het gebouw, het eten, de drank en soms zelfs de bloemen bij inbegrepen zijn. Maar wat zijn de mogelijkheden als je liever een buffet hebt in plaats van een diner of je eigen drank wilt verzorgen?
Voor hoeveel gasten is er plek?
Als je een formeel diner wilt, heb je meer ruimte nodig dan tijdens een cocktailreceptie of buffet. Kies voor een locatie die groot genoeg is voor het aantal gasten dat je wilt uitnodigen, maar ook weer niet té groot.
 
Hoe is de locatie te bereiken?
Wat zijn de mogelijkheden met het openbaar vervoer? Vraag of er genoeg parkeerruimte is als alle gasten met de auto komen. Als dat niet het geval is, zul je een alternatief moeten regelen. Huur bijvoorbeeld een grote partybus!
 
Waar betaal je voor?
Bij sommige locaties betaal je voor alle faciliteiten, ook al gebruik je ze niet allemaal. Als je bijvoorbeeld 75 gasten hebt, die allemaal in één zaal passen, is het dan nodig dat je ook de andere zalen afhuurt?
 
Is de hele locatie voor jullie gereserveerd?
Ga daar niet automatisch van uit! Als je jouw grote dag niet met vreemden wilt delen, maak hier dan duidelijke afspraken over.
Kunnen jullie gasten blijven overnachten?
Als er gasten zijn die van ver komen, is het fijn als ze ’s avonds gewoon naar hun kamer kunnen gaan en niet nog naar huis hoeven te rijden. 
 
Zijn er hotels in de buurt?
Als het niet mogelijk is om te overnachten op de locatie, kan het personeel wellicht een lijst geven met alternatieve hotels in de buurt.
Past de locatie in jullie budget?
Vraag om een gedetailleerd kostenplan met de prijzen van de zaalhuur, het eten, de drank en eventuele servicekosten. Als het niet duidelijk is wat iets precies kost, vraag om uitleg! Controleer of het bedrag inclusief of exclusief btw is en of er een aanbetaling wordt gevraagd. Kijk niet alleen naar het eindbedrag! 
 
Hoe zit het met de decoratie van de locatie?
Heb je zelf leuke ideeën voor de aankleding van jullie dag? Vraag of het mogelijk is om de locatie te (laten) decoreren volgens jullie wensen. En mogen er kaarsen branden? 
Verzorgt de locatie de catering?
Het is niet altijd mogelijk om een volledige cateringservice te krijgen. Vraag dit na en regel indien nodig je eigen cateringbedrijf. Check ook of ze aangepaste menu’s hebben voor mensen met speciale diëten en voedselallergieën. 
Kun je het eten uitproberen?
Er is maar één manier om er achter te komen of het geserveerde eten lekker is: proeven! Vraag om een proefdiner voordat je de locatie vastlegt.
Tot hoe laat is de bar open?
Er is niets zo vervelend als een feest dat abrupt ten einde komt omdat de bar onverwachts (én te vroeg) sluit. Bespreek de mogelijkheden met de locatie. 
Is er een minimumbedrag dat in de bar moet worden besteed?
Dat is altijd goed om op voorhand te weten. Als je er hoe dan ook voor betaalt, kun je er maar beter van genieten!
Mag je zelf wijn meebrengen?
Dit kan voordeliger zijn en geeft je meer flexibiliteit. Maar kijk uit dat de locatie geen hoge ontkurkingskosten in rekening brengt – een bedrag dat per zelf gebrachte en opengemaakte fles wordt gevraagd.
Ben je verplicht de voorkeursleveranciers van de locatie te gebruiken?
Sommige locaties werken liever alleen met vertrouwde leveranciers voor de catering, de bloemen en zelfs het entertainment. 
Wat zijn de regels met betrekking tot de muziek?
Vraag wat de voorschriften zijn voor muziek en entertainment. Misschien is alleen opgenomen muziek (van cd, dj of mp3-speler) toegestaan. Als livemuziek wel is toegestaan, kan het zijn dat het volume op een bepaalde tijd teruggedraaid moet worden. 
Kun je gebruik maken van de tuin?
Sommige locaties hebben prachtige tuinen of parkland, maar ga er niet automatisch vanuit dat je er gebruik van kunt maken op jullie dag. Misschien zijn ze privé.
Is het mogelijk een feesttent op te zetten in de tuin?
Een feesttent is een geweldig alternatief voor een zomerse bruiloft. Maar in de koelere maanden is een tent niet altijd praktisch, omdat je moet zorgen voor een goede vloer en voldoende verwarming.
Mag je vuurwerk afsteken?
Het lijkt misschien het perfecte, romantische slot van jullie sprookjesdag, maar de omwonenden van de locatie denken daar wellicht héél anders over. Vraag eerst of het toegestaan is om vuurwerk af te steken. 
Categorie:  Trouw- & Feestlocaties,  Trouw- & Feestlocaties Tags: Trouwlocatie, feestlocatie, weddingplanner, wedding planner, trouwambtenaar, organisatie, bruiloftsorganisatie, grote dag
Gerelateerde inhoud
  • Bloemenpracht Bloemenpracht
  • Decoratie en verlichting op je grote dag Decoratie en verlichting op je grote dag
  • Lekker én stijlvol eten en drinken Lekker én stijlvol eten en drinken
  • Liever geen bruidstaart? Liever geen bruidstaart?
  • Save-the-date-kaartjes: wat zijn dat? Save-the-date-kaartjes: wat zijn dat?
Inloggen