© www.weddingconcepts.co.za

De taken van de bruidegom

Werd het eerder niet echt op prijs gesteld dat jij je met de voorbereidingen van de trouwdag bemoeide? Grijp dan nu je kans, want hier lees je wat de echte bruidegomstaken zijn. Van honeymoon tot bruidsboeket en van vervoer tot trouwringen! 

Het trouwvervoer
Er zijn veel opties voor het trouwvervoer; zo kun je kiezen voor een fiets, een helikopter, een scooter, een oldtimer et cetera. Ga je voor een sportauto, houd dan wel rekening met de eventuele hoepeljurk van je aanstaande. Het zou vervelend zijn als je mooie bruid niet in de auto past! Regel het vervoer ten minste zeven maanden voor de grote dag!

Bedankt voor de…
Nog zo’n echte bruidegomstaak is het uitzoeken van het bruidsboeket. Eng? Welnee! Grote kans dat je aanstaande al precies weet (en jou vertelt) welke kleuren en zelfs welke bloemen ze wil! Laat ze het toch aan jou over, zoek dan een goede bloemist en bespreek aan de hand van voorbeelden de verschillende opties.

Als gegoten
Kies een kostuum dat qua stijl en kleur bij die van je bruid past. Hoe je hier achterkomt? Schakel een familielid in dat meer weet over de jurk van jouw aanstaande of koop je pak in dezelfde winkel als waar je vrouw haar jurk uitzocht. Het verkooppersoneel kan je dan zeker helpen om een match te maken. Bedenk dat je in het gilet, overhemd, das of corsage de kleur van de bruidsjurk (of jullie themakleur) voor de grote dag terug kunt laten komen.

Hit the road
Grote kans dat jullie al hebben overlegd waar de reis naartoe gaat. Aan jou de taak om de honeymoon te regelen. Denk hierbij aan eventuele vliegtickets, hotelovernachtingen en het vervoer. Vraag op tijd vrij op je werk en, als je de honeymoon helemaal als verrassing houdt, ook op het werk van je aanstaande. En informeer naar benodigde visa of inentingen.

Ring it on!
Uiteraard zoek je samen de ringen uit, maar op de grote dag zelf is het jouw taak om te zorgen dat je ze bij je hebt en aan de eventuele ringendrager geeft. Weleens gehoord van de morgengave-traditie? Hierbij geeft de bruidegom op de ochtend na de huwelijksvoltrekking een sieraad of ander persoonlijk cadeau aan zijn kersverse vrouw.

‘Ja’ zeggen!
Na het zien van vele Amerikaanse films zul je je misschien afvragen: moet ik ook huwelijksgeloften afleggen? Het antwoord: dat mag. Bespreek dit wel ruim van tevoren met je bruid; misschien wil zij ook iets persoonlijks zeggen. Ook is het handig als degene die jullie trouwt hier van afweet, zodat er tijd voor vrij gemaakt kan worden. Geen huwelijksgeloften? Dan hoef je alleen maar ‘Jaaaaa, ik wil!’ te zeggen.
Categorie:  Bruidegom Tags: Bruidegom, bruidegomstaken, taken, trouwvervoer, trouwpak, huwelijksreis, trouwringen, boeket
Gerelateerde inhoud
Inloggen