© Anouschka Rokebrand

Bruidegom + hoed = superhip!

De hoed maakt zijn comeback in de mode en lijkt ook onder bruidegoms een steeds populairder accessoire. Gaaf! Zie jij zo’n stijlvol hoofddeksel ook wel zitten? Samen met een paar experts geven we je een aantal handige tips.Waar een hoed vroeger status en traditie vertegenwoordigde, is het nu vooral een uitdrukking van stijl. Een erg hippe welteverstaan, want de hoed is zowel onder vrouwen als mannen een geliefd mode-item. En ook onder sommige bruidegoms. Toen Chris (33) vorig jaar trouwde met Carmen (27), combineerde hij zijn grijze pak met een stoere hoed. “Als bruidegom ben je vaak maar één van de vele mannen in pak, maar door mijn hoed viel ik toch extra op”, aldus de bruidegom. “En ik kreeg veel goede reacties.”

Flamboyant of preppy?
Ga je eenmaal op zoek naar een mooie hoed, dan zul je al snel merken dat er qua kleur en model veel opties zijn. Volgens Frank Baldi van hoedenspeciaalzaak Jos van Dijck uit Utrecht zijn een aantal stijlen erg populair op dit moment: “De trilby-modellen met hun korte rand en bolhoeden doen het nu erg goed vanwege hun jazzy- en preppy-uitstraling”, aldus de hoedenspecialist. “Maar bruidegoms kiezen ook graag voor de bogart: een wat flamboyanter model. En degenen die in jacquet trouwen, gaan natuurlijk voor de hoge cilinderhoed.”

Perfecte match
Hoe leuk al die verschillende hoeden ook zijn, het belangrijkste is natuurlijk dat je hoofddeksel perfect bij je outfit past. Stijl, maar zeker ook materiaal en kleur spelen hierbij een grote rol. “Hoeden van stro en panama-modellen passen mooi bij een licht linnen pak; een mooie combinatie voor bijvoorbeeld een strandbruiloft. Een strakker, driedelig pak in een donkere tint combineert beter met een trilby of bogart”, aldus Arie van Drunen, bruidegomsmodespecialist bij Black Tie.

Volgens de etiquette
En dan is er nog één klein dingetje waarmee je misschien rekening wilt houden: etiquette. Want ook voor hoeden bestaan er officiële voorschriften. “Bij een formele bruiloft draag je de hoed alleen buiten en tijdens plechtigheden plaats je hem op een bijzettafeltje of op je knie”, licht etiquette-expert Gonnie Klein Rouweler toe. Enne bruidegoms, niet vergeten: zoals het een echte gentleman betaamt, neem je de hoed natuurlijk af wanneer je met een dame praat. 

Categorie:  Bruidegom Tags: Hoed, bruidegom, bruidegomsoutfit, bruidegomsmode, kleding bruidegom, accessoires bruidegom, accessoires, trilby
Gerelateerde inhoud
  • Zo word jij een A-list groom! Zo word jij een A-list groom!
  • Van Black Tie tot White Tie Van Black Tie tot White Tie
Inloggen