© www.weddingconcepts.co.za

Bruidegom FAQ

Hoeveel getuigen mag ik vragen? En wat doe ik als onze bruiloft samenvalt met een groot sportevenement als het EK? In de aanloop naar de bruiloft sta jij als bruidegom natuurlijk ook voor een aantal prangende vragen. Hier vind je de antwoorden!

Moet ik de vader van de bruid om de hand van zijn dochter vragen?
Het is tegenwoordig niet meer zo dat jullie alleen kunnen trouwen met toestemming van de vader van de bruid. Maar je kunt haar ouders natuurlijk wel op een leuke manier kenbaar maken dat je van plan bent hun dochter ten huwelijk te vragen. 

Wat zijn mijn bruiloftstaken? 
Doe je het graag volgens het (traditionele) boekje, dan zorg jij in ieder geval voor je eigen kleding, de bloemen, het trouwvervoer en de huwelijksreis. Daarnaast kun je je bruid op de ochtend na jullie trouwdag verrassen met een morgengave: een klein geschenk in de vorm van bijvoorbeeld een sieraad. 

Hoe voorkom ik dat de kosten van onze bruiloft uit de hand lopen?
Maak vooraf een goed budgetplan. Neem hierin niet alleen de kosten op voor de feestzaal, kleding, fotograaf en ringen, maar ook zaken als de kapper, bedankjes, de band et cetera. Heb je alles op een rijtje, calculeer dan tien procent extra in voor onvoorziene zaken. 

Hoe zorg ik ervoor dat mijn pak bij haar trouwjurk past?
Het is een gewoonte dat de bruid een stukje stof van haar trouwjurk meekrijgt. Met dit stukje stof kun jij als bruidegom op zoek gaan naar jouw trouwpak. Je kunt natuurlijk ook je pak uitzoeken in de bruidsmodezaak waar je aanstaande is geslaagd. 

Wie komen er in aanmerking als mijn getuigen en hoeveel mag ik er vragen?
Bij iedere huwelijksvoltrekking zijn minimaal twee en maximaal vier getuigen verplicht. Hoe die getuigen tussen het bruidspaar worden verdeeld maakt niets uit. In principe kan iedereen die je wenst (met een minimale leeftijd van achttien jaar) je getuige zijn. 

Hoe overleef ik de openingsdans?
Er zijn speciale (snel)cursussen voor bruidsparen, maar je kunt ook privédanslessen nemen. Zie je het echt niet zitten; een openingsdans is niet verplicht! 

We trouwen in dezelfde periode als het EK plaatsvindt. Hoe kunnen we dit combineren?
Als jullie zelf echte voetbalfans zijn, dan kun je op jullie feestlocatie een beamer en een scherm neerzetten zodat jullie met alle gasten naar de wedstrijd kunnen kijken. Daarna kan het bruiloftsfeest gewoon doorgaan (en hopelijk heeft jullie favoriete team dan gewonnen). Houd je niet zo van voetbal, probeer dan jullie bruiloft te plannen op een dag dat een minder belangrijke wedstrijd wordt gespeeld. 
Categorie:  Bruidegom Tags: aanzoek, tradities, huwelijkstradities, taken bruidegom, getuigen kiezen, voorbereiding, budget, kosten, trouwpak, EK voetbal, openingsdans
Gerelateerde inhoud
  • Etiquette-test Etiquette-test
  • Be prepared: voorbereidingstips voor hem Be prepared: voorbereidingstips voor hem
  • De taken van de bruidegom De taken van de bruidegom
  • Zo word jij een A-list groom! Zo word jij een A-list groom!
Inloggen