© www.weddingconcepts.co.za

Be prepared: voorbereidingstips voor hem

Nee, dit is géén takenlijstje met dingen die op het bordje van de bruidegom komen (lees: vervoer en huwelijksreis regelen). Integendeel! Deze praktische tips zorgen ervoor dat iedere bruidegom 100 % voorbereid is op zijn bruiloft.

Op één knie
Natuurlijk kan je vriendin jou ten huwelijk vragen, maar de meeste vrouwen vinden het toch leuker als de man op één knie gaat. Vraag eventueel eerst nog even je schoonvader om de hand van zijn dochter.

De uitnodigingen
Volgens de regel horen alle gasten boven de achttien ongeveer zes á acht weken van tevoren een eigen uitnodiging te krijgen, ook als zij nog thuis wonen. Als je een single uitnodigt en je wilt hem of haar de kans bieden om iemand mee te nemen, dan schrijf je dat op de uitnodiging erbij: Dhr. R. de Groot + gast.

Outfit kiezen
Blader ook eens in de bruidsmagazines waar je aanstaande mee thuiskomt. Wie weet, zie je daar wel een pak in staan dat je mooi vindt. Ook een goede manier van oriënteren: bekijk websites van bruidegomsmerken. Of maak een afspraak bij een bruidsmodespeciaalzaak bij jou in de buurt.

Ceremoniemeester en getuigen vragen
Omdat een ceremoniemeester veel werk uit handen neemt, kies je het beste iemand die je vertrouwt, goed georganiseerd is en waarvan je weet dat hij/zij goed werk aflevert.

De voorbereidingen
Ondanks dat je je misschien alleen maar bezig hoeft te houden met het kiezen van de wijn en het vervoer, is het toch belangrijk dat je op de hoogte blijft van de werkzaamheden van je bruid. Zo toon je niet alleen interesse, maar ben je ook haar klankbord!

Je werk
Blijf niet tot op de dag voor de trouwdag op kantoor zitten, maar neem een paar dagen voor je huwelijk vrij. Aan een halve dag heb je écht niet genoeg!

Het vrijgezellenfeest
Wat je precies gaat doen, zal waarschijnlijk een verrassing blijven. Toch kun je enige invloed uitoefenen op je feestje, door aan te geven wie je graag wilt uitnodigen.

De laatste nacht
Doe je het volgens het traditionele boekje, dan slaapt de bruid in haar ouderlijk huis waar jij haar de volgende ochtend ophaalt. Wonen jullie al samen, dan kunnen jullie natuurlijk ook gewoon bij elkaar slapen. Kleed je apart om zodat je elkaar kunt verrassen met de oufits.

De speech
Begin op tijd aan je toespraak. Telkens als je iets te binnen schiet, schrijf je het op, ook al zijn het slechts steekwoorden. Je toespraak begint met de basisonderdelen: bedank iedereen voor zijn/haar komst, belangrijke gasten in het bijzonder en zet je bruid in het zonnetje. Een anekdote in je toespraak doet het altijd goed. En heel belangrijk: praat niet te snel!

Gedurende de dag
Zorg dat je ceremoniemeester op de trouwdag alle telefoonnummers heeft van de betrokken partijen. Blijf relaxed en probeer met elke gast kort te praten. En vergeet vooral niet te genieten, samen met je kersverse vrouw.

Al die vorken
Bij een chic diner liggen vaak rijen bestek naast je bord voor de verschillende gangen. Begin bij de buitenste rij en werk zo naar binnen toe. Klaar? Leg dan je mes en vork van rechtsonder naar linksboven naast elkaar op je bord neer. 
Categorie:  Bruidegom Tags: Bruidegom, voorbereidingen, speech, trouwpak, pak bruiloft, vrijgezellenfeest, taken bruidegom, bruiloftsdiner, eten bruiloft, ceremoniemeester, sturen uitnodigingen
Gerelateerde inhoud
  • Etiquette-test Etiquette-test
  • Bruidegom FAQ Bruidegom FAQ
  • Tips voor je bachelor party Tips voor je bachelor party
  • Bruidegom + hoed = superhip! Bruidegom + hoed = superhip!
Inloggen