Huwelijkscadeaus met een goed verhaal

Samen met twee vrienden richt actrice Katja Römer-Schuurman in 2006 Return to Sender op: een initiatief dat bijzondere producten uit arme landen op de Nederlandse markt brengt. En daar zitten nu ook veel leuke items voor jullie bruiloft tussen! Bruid & Bruidegom Magazine interviewde de initiatiefneemster.

Hoe kwamen jullie op het idee voor de Return to Sender-huwelijkscollectie?
“Net als met onze collectie voor de HEMA, proberen we ook met onze speciale online cadeaucollectie een link te leggen producenten aan de andere kant van de wereld en consumenten hier. Verjaardagen, geboortes en vooral huwelijken spelen overal ter wereld een belangrijke rol in het leven van mensen; ook in de landen waar wij samenwerken met producentenorganisaties. Dus artikelen die gekoppeld zijn aan zo’n bijzonder, symbolisch moment als een huwelijk, konden natuurlijk niet ontbreken.”

Waar bestaat de collectie precies uit?
“Zowel bruidsparen als hun gasten vinden bij ons cadeaus en feestversieringen zoals papieren slingers, bloemen en piñata’s uit Mexico, bruidsboeken uit India en gelukscadeaus uit Thailand en Peru. Prachtige producten, vaak handgemaakt en gebaseerd op lokale tradities en symbolen. En extra leuk is dat je de kleine cadeautjes zoals de wishing bells, geluksflesjes en vriendschapsarmbandjes, ook als giveaway kunt gebruiken. Bij grote bestellingen kunnen de wishing bells zelfs in je favoriete kleur uitgevoerd worden.”

Toen je zelf in 2006 trouwde, kreeg je een bijzonder cadeau dat inmiddels te koop is in de webshop. Vertel daar eens wat meer over. 
"Ik kreeg op mijn bruiloft het Marokkaanse bruidskleed. Onze serie gelukskistjes is geïnspireerd op een huwelijkscadeau dat Thijs en ik kregen. Een goede vriendin had een kistje vol symbolen en lieve persoonlijke aandenkens in elkaar geknutseld. Ik ben daar nog steeds zo ontzettend blij mee! De kistjes die we nu in de online cadeaushop verkopen, bevatten allerlei bijzondere voorwerpen uit meerdere landen. Je krijgt ze als een soort knutselpakketje thuis zodat je ze zelf kunt inrichten en er nog eigen persoonlijke dingen aan toe kunt voegen.”

Heb je daarnaast nog andere favoriete huwelijksitems?
“Ik vind de huwelijkspiñata’s echt heel erg leuk; deze zijn van papier gemaakt en zo mooi! Piñata’s zijn in Mexico natuurlijk vaste prik op feestjes, maar wij vonden het ook erg leuk om een keer een variant voor volwassenen te laten maken: dat is toen het bruidspaar geworden. Je kunt de poppetjes zelf vullen met allerlei kleine cadeautjes en lieve wensen van de gasten. Superfeestelijk toch? Ze zijn trouwens ook in man-man en vrouw-vrouw-versies verkrijgbaar.”


Categorie:  Huwelijksgeschenken Tags: cadeaus, bruiloft, huwelijkscadeaus, Katja Schuurman, Return to Sender, cadeaulijst, bruiloft Katja Schuurman
Gerelateerde inhoud
Inloggen