© Nico Kroon

Huwelijkscadeaus: maak een verlanglijstje

Omdat bruiloftsgasten niet met lege handen aan willen komen, kun je als bruidspaar een stapel cadeaus verwachten. Om te voorkomen dat je drie broodroosters, vijf peper- en zoutstellen en stapels handdoeken krijgt, is een cadeaulijst een goed idee. 

Een huwelijksfeest is de perfecte gelegenheid om cadeaus te vragen die je niet zo snel voor jezelf zal kopen: een mooi servies, een zilveren bestekset of die heel dure pannenset. Je kunt bij veel speciaalzaken een cadeaulijst samenstellen, die meestal ook online zichtbaar is. Als de gasten hun cadeaukeuze hebben gemaakt, verdwijnt het cadeau van de lijst en zorgt de winkel voor de levering op een door jullie gekozen datum en adres.

Maak je keuze bekend
Jullie gasten willen graag weten wat ze jullie cadeau kunnen doen, dus laat ze weten wat er op jullie verlanglijstje staat. Het is niet zo netjes om dit op de uitnodiging zelf te doen, maar je kunt wel een speciaal kaartje toevoegen met de informatie. 

Uitpakken maar!
Vraag je bruidsmeisjes of ceremoniemeester om te helpen de cadeaus in ontvangst te nemen. Zij kunnen een label met naam aan het geschenk bevestigen, zodat je weet wie de gulle gever is. Dat is na de trouwdag handig bij het versturen van de bedankkaartjes. Tip: jullie gasten zullen het heel erg waarderen als ze een persoonlijke boodschap op hun bedankkaartje vinden.
 
Categorie:  Huwelijksgeschenken Tags: Huwelijkscadeaus, cadeaulijst, cadeautafel, bedankkaartje, gasten, huwelijkslijst, servies, uitzet, persoonlijk, verlanglijst
Gerelateerde inhoud
Inloggen