© Africa Studio/Shutterstock

Hoe ga je om met huwelijksgeschenken?

Bij een bruiloft horen natuurlijk cadeaus. Hoe weet je zeker dat je cadeaus krijgt die je echt leuk vindt? En hoe zorg je als gast voor een cadeau dat persoonlijke waarde heeft, maar tegelijkertijd ook nuttig is? We geven je een aantal tips.

Simpel en effectief: de envelop
Niet alle gasten zullen meteen weten wat ze jullie cadeau moeten doen. Altijd handig: vraag een bijdrage voor een mooi huwelijkscadeau dat jullie zelf aanschaffen. Hebben jullie een mooie reis in gedachten, willen jullie het huis gaan verbouwen of sparen jullie al jaren voor die hot tub? Dan is je huwelijk het juiste moment om een financiële bijdrage te vragen. Al jarenlang kiezen stellen ervoor om een envelop op hun uitnodiging te plaatsen als cadeautip. Je gasten weten in dat geval meteen dat je liever een geldbedrag ontvangt als cadeau.

De cadeaulijst
Je kunt het je vrienden en familie ook makkelijker maken door een cadeaulijst samen te stellen. Deze lijst is gevuld met spullen die jullie daadwerkelijk nodig hebben, meestal in verschillende prijsklassen. Zo kunnen je gasten allemaal een mooi cadeau uitzoeken en het van de lijst afstrepen. Vraag je dure spullen voor je bruiloft? Zorg er wel voor dat je inboedelverzekering nog steeds de juiste dekking heeft. Het zou natuurlijk zonde zijn als deze nieuwe en waardevolle spullen niet vergoed worden na een brand of inbraak.

Geen cadeaus, maar ervaringen
In het geval van een huwelijkscadeau is een persoonlijke touch essentieel. Gasten doen hun best om jullie een mooi cadeau te geven dat helemaal bij jullie past. Wil je jullie gasten stimuleren om een persoonlijk cadeau te geven? Vraag dan om ervaringen in plaats van cadeaus. Denk bijvoorbeeld aan een etentje met je beste vriend of vriendin, een theatervoorstelling met je ouders of een ballonvaart met een aantal dierbaren. Zo heb je na je bruiloft nog talloze mooie momenten tegoed met de mensen waar je het meeste om geeft. Deze wens kun je op de uitnodiging aangeven of door de ceremoniemeester in een begeleidend briefje laten vermelden.

Geld voor het goede doel
Wil je voorkomen dat je cadeaus krijgt waar je niet helemaal happy mee bent en heb je geen idee wat je zou kunnen vragen? Dan kun je op jullie bruiloft ook aandacht vragen voor het welzijn van de samenleving of natuur. Vraag de gasten bijvoorbeeld om geld te doneren aan een goed doel. Deze donatie kan uit jullie naam gedaan worden, zodat het ook echt een persoonlijk cadeau is. Je kunt deze wens al duidelijk maken op de uitnodiging voor jullie bruiloft, zodat alle gasten ruim op tijd op de hoogte zijn van jullie wens. 
Categorie:  Huwelijksgeschenken Tags: trouwen, trouwcadeau, huwelijkscadeau, huwelijksgeschenk, envelopje, wat geef je bruidspaar, gift, wedding
Gerelateerde inhoud
  • 5 leuke bestemmingen voor jullie cadeaugeld 5 leuke bestemmingen voor jullie cadeaugeld
  • Alles over de bedankjes Alles over de bedankjes
  • Alternatieve huwelijkscadeaus Alternatieve huwelijkscadeaus
Inloggen