© Iris Planting voor Studio 5982

Alternatieve huwelijkscadeaus

Hoe leuk het krijgen van cadeaus ook is, soms heb je echt niets nodig. Natuurlijk kunnen jullie dan om geld vragen, maar er is een leuker alternatief! Wat dacht je van een onvergetelijke ervaring? 

Vroeger kreeg je op je trouwdag een complete uitzet van de gasten. Bruid en bruidegom trouwden in veel gevallen vanuit het ouderlijk huis. Tegenwoordig wonen veel bruidsparen voor hun huwelijk al samen en hebben ze ‘alles’ al. Dan zijn bijzondere cadeaus een leuk alternatief.

Activiteiten als huwelijkscadeau
De mogelijkheden zijn eindeloos en geheel afhankelijk van hoe avontuurlijk of romantisch jullie zijn. Houden jullie van uitdagingen? Vraag om activiteiten, zoals een dagje abseilen in de Ardennen, indoorskiën of een romantische picknick voor twee. Je kunt ook bomen en planten op je verlanglijstje zetten voor een blijvende én milieuvriendelijke herinnering aan jullie grote dag. 

Waarom geen geld? 
Er is natuurlijk niets mis mee om geld te vragen, maar veel gasten vinden het leuker om iets tastbaars te geven óf te weten waar hun geld toe bijdraagt. Wat je kunt doen, is gasten vragen een bijdrage te leveren aan een duurder cadeau: zoals de huwelijksreis. En als jullie zelf geen wensen hebben, dan zijn er genoeg goede doelen die heel blij zijn met een gift. 

Leuke ideeën:
  • Help de bescherming van bedreigde diersoorten door gasten in jullie naam een panda of een neushoorn te laten adopteren. 
  • Vraag gasten jullie verschillende ervaringen en activiteiten cadeau te geven.
  • Help mensen in ontwikkelingslanden door een geit, schaap of zelfs een toilet te doneren. 
  • Houden jullie van kunst, maar is jullie favoriete schilder niet te betalen? Vraag een bijdrage voor de aankoop van een schilderij. 
  • Zijn jullie gek op goede wijn? Vraag jullie gasten een fles van hun favoriete wijn mee te brengen. 
Categorie:  Huwelijksgeschenken,  Bruidsgasten Tags: Huwelijkscadeaus, cadeaulijst, huwelijksreis, gasten, cadeaus, bedankje, bijzonder, anders, persoonlijk, etiquette, verlanglijst
Gerelateerde inhoud
Inloggen