Proosten op de grote dag: pimp jullie toost!

Staan de flessen champagne of prosecco al klaar voor de grote dag? Want proosten op jullie geluk is nog nooit zo leuk geweest! Met deze ideeën en tips maak je van jullie huwelijkstoost een onvergetelijk moment.

1. Frisse kleuren

Match je bubbels bij je kleurenthema! Ze zijn verkrijgbaar in wit, rosé en rood. Als je een andere kleur hebt, kun je de champagne of prosecco mixen met een beetje vruchtensap in die kleur of per glas een paar druppels eetbare kleurstof toevoegen. Tip: test van tevoren even hoeveel kleurstof nodig is en of de smaak niet wordt aangetast. Als je toch liever witte bubbels hebt, geef dan je champagneglazen kleine strikjes in jullie huwelijkskleur.

2. Mix it up
Champagne of prosecco kan ook een basis vormen voor heerlijke cocktails, zoals de Bellini (prosecco en gepureerde perzik) of de kir royale (crème de cassis en champagne).

3. Praktisch
Uit een standaard fles champagne of prosecco kun je zes à zeven glazen serveren. Voor een toost met vijftig mensen heb je negen flessen nodig. Komen er vijfenzeventig gasten, zorg dan voor dertien flessen.

4. Minibubbels
Als er veel kleine gasten komen, is het leuk om hen ook mee te laten proosten. Zorg voor speciale kinderchampagne. Bonus: je hebt ook een feestelijk alternatief voor gasten die liever voor alcoholvrij gaan.

5. Een beetje extra
Wil je jullie toost nóg iets extra’s geven? Dan kun je de bubbels met aardbeien, frambozen of ander vers fruit serveren. Of voor een persoonlijk tintje: plastificeer pasfoto’s van jullie zelf en laat ze in de champagne drijven.
Categorie:  Trouw- & Feestlocaties,  DIY voor je bruiloft Tags: Proost, toost, huwelijkstoost, champagne bruiloft, champagne huwelijk, huwelijk toost, trouwen toost, champagne, bubbels, proosten, prosecco, cocktails, huwelijk cocktail, bruiloft cocktail
Gerelateerde inhoud
  • Bruidsboeketten in alle vormen en maten Bruidsboeketten in alle vormen en maten
  • Bruidsmeisjes anno nu Bruidsmeisjes anno nu
  • De 12 geheimen van het bruidsshoppen De 12 geheimen van het bruidsshoppen
  • Muziek kiezen voor jullie trouwdag Muziek kiezen voor jullie trouwdag
  • Openingsdans ja/nee Openingsdans ja/nee
Inloggen