Originele ideeën voor het klassieke gastenboek

Het klassieke gastenboek heeft een make-over gekregen! Hier vind je nog een aantal extra leuke en originele ideeën waarmee jullie bruiloftsgasten een gelukwens voor jullie kunnen achterlaten.

Ansichtkaarten
Verzamel oude ansichtkaarten en vraag jullie gasten hun boodschap achterop te schrijven. Kies bijvoorbeeld kaarten met een thema of oude trouwfoto’s (die werden vroeger vaak als ansichtkaart gedrukt). Je kunt ze na de bruiloft in een mooi album doen.

De slideshow
Maak van stevig en vrolijk gekleurd papier grote borden waarop gasten hun gelukwens kunnen schrijven en laat foto’s nemen van iedere gast met hun ‘wensbord’. Tijdens het feest komen de foto’s in een slideshow op een scherm of witte muur voorbij.

De typemachine
Speur rommelmarkten en Marktplaats af voor een oude typemachine en zet deze op een speciale tafel neer. Regel mooi papier en vraag gasten om hun eigen boodschap te typen. Tip: Verzamel alle vellen en laat ze professioneel inbinden tot een uniek gastenboek.

De bruiloftsquilt
Ben je een beetje handig met een naaimachine en heb je altijd al een originele quilt voor op jullie bed willen hebben? Knip dan vierkantjes stof en vraag gasten daarop hun bericht aan het bruidspaar achter te laten. Na de bruiloft naai je alle vierkantjes aan elkaar en voilà!

Het enveloppenboek

Kies een groot notitieboek met blanco pagina’s. Maak of koop envelopjes in verschillende patronen en kleuren en plak er vier of vijf op iedere pagina. Maak passende kaartjes waarop gasten hun boodschap schrijven en ze in een envelopje schuiven.

De puzzel
Laat een grote puzzel maken van een romantische foto van jullie tweetjes (bijvoorbeeld van jullie engagementshoot) en laat gasten de achterkant van een puzzelstukje signeren.

iGuest
Heb je een iPhone of iPad? Dan kun je een speciale app downloaden om je eigen videogastenboek te maken. Je kunt de gasten ook vragen om hun boodschap in te typen. Dan heb je meteen een digitaal gastenboek. Je moet alleen wel nog zelf de montage doen.
Categorie:  DIY voor je bruiloft,  Bruidsgasten,  Huwelijksdrukwerk en bedankjes Tags: Gastenboek, gelukwensen, bruiloftsgasten, typmachine, ansichtkaarten, uitnodiging, drukwerk, kaarten, boodschap
Gerelateerde inhoud
Inloggen